VIDEO: Sfatul unui copil de 10 ani pentru British Petroleum

17

Charlie, un copil de 10 ani din Minneapolis, SUA, si tatal sau, profesor de inginerie la Universitatea din Minnesota, care obisnuiau sa pescuiasca impreuna in Golful Mexicului, s-au gandit la o idee simpla, “poate chiar evidenta”, de a stopa scurgerea de petrol ce a adus SUA in impas, demonstrata pe un hidrant, in curtea familiei, intr-un clip video. “In 58 de secunde, [Charlie] a reusit sa demonstreze principiul [din spatele ideei]de a pune capac putului de petrol”, explica pentru Fox News tatal baiatului, care a trimis un e-mail cu ideea familiei pe site-ul Deepwater Horizon (numele platformei petroliere scufundate in Golful Mexicului), insa nu a primit nici un raspuns concret. Urmariti filmuletul.

Urmariti si clipul de pe Fox News

Tags:17 comentarii

  • Bogdan, omul tocmai a zis ca nu a primit nici un raspuns de la ei si mai mult decat atat spune ca respectivii au primit mai mult de 1000 de idei de rezolvare …. deci lumea incearca sa se implice… care e ideea ta?

  • Pai… ia si tu o idee (a ta sau a altuia) si du-te pe fundu’ oceanului si opreste scurgerea.
   Asa vorbesti de parca copilu ala sau tata-su ar fi milionari si ar trebui ei sa-si puna in practica ideea; te pomeni ca ei sunt responsabili sa repare greselile companiilor petroliere…

 1. “metoda” si realizarea e o idiotenie…daca aveau o astfel de solutie , era ce ami la indemana , in industrie chestia se numeste de a pune un “blind” la o teava…Numai ca tevile petroliere nu se imbina pe flanse iar presiunea de la fund si din teava fac imposibile accesul direct pentru montarea unei armaturi pe teava. Daca taica-su e inginer , atunci e de hartie reciclata… Cand ii vad peidioti adunati sa laude prostiile alea , cred ca amesricanii chiar sunt retardati (daca nu as sti ca au cei mai buni savanti si celelmai bune insititute de cercetari).
  Toata povestea e de fapt o abureala jurnalistica facuta de unii care habar nu au inginerie (parca-s parintii ce prezinta emotionati “inventiile” copiilor lor!)

  • Se da urmatorul enunt:

   – All right, Charlie, how did you come up with the idea ?
   – Aah…woah…me and my dad did, but…we ahmm…we just came up with…and then…decided to put it on video…
   – Genius, I’d say !

   Calculati urmatoarele:
   1. Tinand cont ca simularea a durat 58 de secunde pe hidrantul din curtea casei, cate secunde sunt necesare pentru a opri scurgerea de petrol din golf.
   2. Cati profesori de inginerie de la Universitatea din Minnesota sunt necesari pentru a asista operatiunea.
   3. Care este IQ-ul mediu al unui redactor de stiri de la Fox News.

   Urat din partea ta, Costica !

  • Costica, America e plina de ingineri de carton, scosi pe banda la scolile lor de “bani gata”. Astia nu sunt instare de nimic, toata tara asta e facuta si sustinuta de emigranti, ei sunt intr-o stare jalnica din cauza iarbii trase pe nas.
   Episodul asta e inca un exemplu de ipocrizie americana.

 2. Punere ideii in practica:
  1. Se ridica scoarta terestra de pe fundul marii.
  2. Se introduce o placa de metal/beton sub ea.
  3. Se pune scoarta terestra inapoi.

  Wtf, si eu am inchis azi dimineata apa la robinet, se cheama ca am avut o idee despre cum se poate opri scurgerea din golf?

 3. E drept ca nu stim ce fel de inginer e tatal copilului, ca si un absolvent de chimie tot inginer e numit. Dincolo de toate detaliile, nu imi vine sa cred ca celor de la BP nu le-a venit o astfel de idee. Sunt sigur ca s-au gandit la acest principiu dar ceva nu a mers.

  • unde ai auzit tu ca un absolvent de chimie e numit inginer? (chimistii sunt chimisti, inginerii chimisti sunt ingineri)
   vorbesti prostii ca sa te bagi in seama

 4. vad ca apar tot mai multe articole in care se citeaza numele companiei “British Petroleum”, ceea ce este total eronat.
  “British Petroleum” nu mai exista din 2001 (o simpla verificare pe internet poate sa va confirme, recomand wikipedia), numele firmei este simplu BP (BP Plc).
  e drept ca eu si unii prieteni obisnuim sa ne referim la tarisoara noastra indepartata sub denumirea de RSR, dar asta nu inseamna ca ea are si alt nume oficial decat Romania.

 5. Nu am urmarit, dar daca spune ca e doar engineer asta poate insemna mecanic, ne obligatoriu cu studii superioare. Mecanicul de locomotiva se numeste “inginerul trenului” in traducere cuvint cu cuvint 🙂

  • nu stiu de ce si mie mi se pare destul de spimpla o alta solutie:

   pui un con (din aliaj rezistent) desupra gaurii …cat de mare o fi necesar, ii faci o gaura in varf si ii pui o teava prin care iese tot petrolul (amestecat cu apa – cel putin la inceput) pe care il depozitezi apoi in ce vrei… eventual ca sa nu se creeze presiune prea mare mai folosesti si o pompa….
   … mi-e greu sa cred ca nu se poate….

   • Au incercat deja, bine, nu era con, era o cupola. Dupa care s-au format cristale de hidrati care au astupat gaura din varf, si au trebuit sa renunte.

    Din ce am inteles ar mai fi nevoie de un sistem de incalzire al instalatiei ca sa nu se mai formeze cristalele.

   • Citat de pe wikipedia: “BP engineers have attempted a number of techniques to control or stop the oil spill. The first and fastest was to place a 125-tonne (280,000 lb) container dome over the largest of the well leaks and pipe the oil to a storage vessel on the surface.[118] BP deployed the system on May 7–8 but it failed when gas leaking from the pipe combined with cold water to form methane hydrate crystals that blocked up the steel canopy at the top of the dome.[119] The excess buoyancy of the crystals clogged the opening at the top of the dome where the riser was to be connected.”

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger