VIDEO Sclavia bumbacului din Uzbekistan

1

Organizaţia Anti-Slavery International a creat o animaţie de două minute în care explică problema sclaviei din Uzbekistan, unde sute de mii de oameni, inclusiv copii, sunt scoşi cu forţa din case, de la locurile de muncă sau din şcoli, pentru a lucra în câmpurile de bumbac, în condiţii extrem de dificile şi pentru bani foarte puţini.

“Dacă credeţi că problema muncii forţate din Uzbekistan nu vă afectează, mai gândiţi-vă puţin. Poate chiar în timp ce urmăriţi materialul purtaţi o haină făcută din bumbac cules în Uzbekistan. Sclavia de acolo nu prea intră în atenţia presei internaţionale şi a lumii pentru că abuzurile din alte părţi ale globului sunt mai “senzaţionale” ori se întâmplă în ţări cu alt tip de legături cu Occidentul, precum India sau Thailanda”, spune Klara Skrivankova, coordonator de programe în cadrul organizaţiei amintite.

Mai multe informaţii puteţi citi aici, iar mai jos vă invităm să urmăriţi animaţia realizată de Anti-Slavery International:

 

Sursa şi foto: EcouTerre


Un comentariu

  1. cred ca acest clip pune mult accent pe ceea ce face guvernul uzbec (care face foarte rau ce face) si discuta prea putin despre presiunea si coruptia marilor companii internationale care cumpara si folosesc bumbacul – cat de ieftin se poate, indiferent cat de chinuiti/te sunt muncitorii/le; cred ca problema este in primul rand la nivelul acestei piete internationale a bumbacului si in tratatele comerciale internationale care ignora total drepturile muncitorilor si muncitoarelor

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger