VIDEO Săritura primului om care a depășit viteza sunetului

0

Felix Baumgartner este cel care a reușit ieri, 14 octombrie, să bată recordul pentru săritura de la cea mai mare înălțime. Austriacul s-a aruncat dintr-o capsulă aflată la aproape 40.000 de metri de pământ. De asemenea, viteza la care a ajuns în cursul săriturii a fost de 1432 km / oră, fiind primul om care a depășit vreodată viteza sunetului, fără să se deplaseze într-o aeronavă.

 

Deși Baumgartner a detectat o problemă la sistemul de încălzire care era menit să păstreze o bună vizibilitate, el nu a renunțat la săritură, aterizând până la urmă în siguranță. Săritura lui, care a durat în total patru minute și 20 de secunde, a fost transmisă în direct pe YouTube, livestreamul având peste opt milioane de utilizatori-spectatori.

”Permiteți-mi să vă spun – când te afli acolo, deasupra întregii lumi, devii foarte umil. Nu te mai gândești la doborârea recordurilor, nu te mai gândești să colectezi date științifice – singurul lucru pe care ți-l mai dorești este să rămâni în viață,” a declarat Baumgartner, citat de BBC.

Austriacul, în vârstă de 43 de ani, și-a câștigat faima aruncându-se de pe zgârie-nori, însă prima dată când a luat în calcul stabilirea unui record  mondial pentru sărituri a fost în 2005. De atunci, a avut de depășit numeroase probleme tehnice și financiare, însă rezultatele de ieri par să fi răscumpărat eforturile.

 

 

Sursa: BBC, Mashable


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger