VIDEO România de Impact – Bzzanimaţii: Camping în Retezat

0

În 2005 Clubul IMPACT Evolution din Uricani (jud. Hunedoara) a realizat proiectul de serviciu în folosul comunităţii “Amenajare site de campare în Retezatul Mic”. Tinerii de la Clubul IMPACT s-au gândit să realizeze acest proiect observând interesul din ce în ce mai ridicat al turiştilor pentru zonă aflată la intrarea în Parcul Naţional Retezat şi sesizând lipsa unui loc de campare şi a containerelor pentru depozitarea deşeurilor, fapt ce afecta mediul înconjurător.

 

Astfel, tinerii au preluat iniţiativa şi au construit o zonă de campare, în conformitate cu normele de protecţie a mediului, realizat după modelul “Leave no trace”. Tinerii au început prin ecologizarea ariei de desfăşurare a proiectului, au construit 4 site-uri de campare marcate prin săgeţi, au construit o toaletă, au amenjat un punct de aprovizionare cu apă, am amplasat semnalistica informative cu character ecologic, au construit 2 mese şi 4 bănci şi un loc pentru suspendat mâncarea. Proiectul a fost realizat cu sprijiunul comunităţii locale şi a fost mediatizat în presă locală.

Proiectul a fost realizat în cadrul Programului IMPACT al Fundaţiei Noi Orizonturi. De 10 ani tinerii din Cluburile IMPACT produc schimbări pozitive în comunittile lor prin sute de proiecte. Renovează, construiesc, curată, ajuta, lupta pentru o comunitate mai bună. Cluburile IMPACT au devenit cea mai mare mişcare naţională de tineret, un program educaţional în care peste 3.500 de tineri (12-18 ani) şi peste 500 de voluntari se implica pentru binele comun. Cluburile IMPACT sunt un instrument puternic de schimbare socială unde tinerii învaţa să identifice probleme din comunitate, să gândească şi să lucreze împreună, să scrie şi să implementeze proiecte în folosul comuniaţii Dacă nu sunteţi indiferenţi faţă de tineri, educaţie şi comunitate puteţi înveşti alături de Fundaţia Noi Orizonturi în tinerii de IMPACT. Puteţi susţine continuarea Programului IMPACT în 2012 di educaţia tinerilor din România donând 2 Euro prin sms la 8822. Număr valabil în reţelele Orange şi Vodafone. Nu se percepe TVA. Numere de relaţii cu clienţii, tarif normal: 0757 582 124 (Orange) şi 0721 578 163 (Vodafone). Program de funcţionare de luni până vineri între orele 09:00 şi 18:00.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger