VIDEO Ring de dans pe Lipscani pentru salvarea Roșiei Montane

2

“Get up, stand up, stand up for your rights! Get up, stand up, don’t give up the fight” spune Bob Marley și odată cu el și susținătorii Campaniei Salvați Roșia Montană care au înfruntat frigul din București în această seară și au dansat în centrul istoric pentru salvarea Roșiei Montane.

Roxana Bucată

Deși trecătorii vedeau doar o mână de tineri ciudați care dansează fără muzică în mijlocul străzii, susținătorii localității istorice din Apuseni și-au pus melodiile preferate la căști și s-au lăsat în voia muzicii pentru a atrage atenția că o localitate din România de o valoare istorică inestimabilă este pe cale să fie distrusă de mineritul cu cianuri.

“Dansați pentru Roșia Montană”, astfel i-au îndemnat dansatorii pe cei care erau în trecere prin centrul vechi din București, dar puțini au fost cei care au făcut câteva mișcări în treacăt. Asta nu le-a tăiat avântul tinerilor dansatori care au reușit să improvizeze un adevărat ring de dans pe Lipscani.

Am tras cu urechea în căștile dansatorilor de unde se auzea Iron, Lion, Zion al lui Borb Marley, Sabotage răsuna din căștile unui alt susținător al Roșiei Montane care a ales Beastie Boys, o altă tânără s-a simțit inspirată de With a little help from my friends al lui Joe Cocker, iar alții s-au gândit la Roșia Montană ca la un “Happy place” ascultând Katie Melua.

“Dansez pentru Roșia Montană” face parte din seria de acțiuni din cadrul Campaniei Salvați Roșia Montană, care are ca scop conștientizarea opiniei publice cu privire la pericolul cianurilor asupra mediului și sănătății umane.

Puteţi citi și:

FOTO Vals pentru Roșia Montană. Urmează stilul silent disco, în această seară

Rezoluția Conferinței “Roșia Montană în Istoria Universală”

Cu brațele și inimile deschise, în stradă, pentru Roșia Montană

 

 


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger