VIDEO: Restaurantul care isi creste pe acoperis mancarea servita

4

In timp ce noi nu gasim solutii pentru agricultura Romaniei si mai peste tot descoperim pamant necultivat, in alte tari, oamenii inovativi recurg la solutii ce par departe de noi. Bucatarul John Mooney si-a deschis un restaurant in New York, iar majoritatea legumelor servite provin de pe acoperisul cladirii in care se deruleaza afacerea lui. Astfel, nu numai ca nu mai are nevoie de furnizori, dar ofera si mancaruri cu adevarat proaspete.

Mooney foloseste cele mai noi tehnologii si cultiva legumele in ferme verticale. In acest fel, are si mai mult loc, dar si asigura o crestere mai rapida a plantelor. Afacerea sa poate functiona 10 luni pe an, indiferent de schimbarile de temperatura din oras, iar omul de afaceri economiseste extrem de multi bani, nemeiavand nevoie de furnizori, de transpot sau de congelare. Ca sa nu mai vorbim de efectele benefice ale initiativei asupra mediului.

John Mooney considera ca solutia sa este solutia viitorului. Credeti ca ar avea sanse o astfel de initiativa si in Romania?

Sursa: CNN

Cititi si:

Vacile in miniatura, solutia viitorului?

Farmville la birou. Live, nu doar pe Facebook

Agricultura urbana: ferme in toata regula pe acoperisul blocurilor pentru promovarea fermieritului traditional

Tags:4 comentarii

  1. Din pacate numai pare o solutie,in realitate toate produsele ce le creste acest domn sunt contaminate cu plumb.Nu este permis consumul legumelor ce cresc la mai putin de 50m de o strada pe care circula masini,iar in cazul New Yorkului e o poluare groaznica.

  2. redwhiteblueshishkebab on

    Am vazut ca in Olanda se foloseste masiv acesta tehnologie de agricultura hidroponica ce nu foloseste pamant ca substrat vegetal. Eu sunt dezamagit de rezultatele gradinii de legume de acasa, probabil din cauza ploilor acide sau a solului lipsit de nutrienti. Sistemul este interesant si cred ca poate fi o alternativa a ceea ce cunoastem noi in Romania. Cred ca are multe avantaje printre care lipsa buruienilor si automatizarea irigatiei.

  3. mie mi se pare ca baga chimicale gramada in plantele respective. Nu cresc in pamant ci sunt stropite cu o solutie cu “nutrienti”. Cred ca au rezolvat problema transportului dar nu si cea a gustului.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger