VIDEO Protest: “Exploatăm gaze de şist sub casa premierului David Cameron”

0

Un grup de activişti Greenpeace a găsit o metodă neconvenţională de a protesta la adresa noilor legi din Marea Britanie, care încurajează exploatarea gazelor de şist, favorizând companiile în faţa cetăţenilor. După ce miniştrii britanici au anunţat că sunt de acord să permită companiilor extragerea gazelor de şist fără consimţămânul deţinătorilor terenului, activiştii au mers la casa de la ţară a premierului Cameron, unde au înscenat lansarea unor operaţiuni de exploatare.

 

fracking

 

Ieri dimineaţă, un grup de protestatari a sosit în faţa casei premierului din Oxfordshire şi au “sigilat-o” cu un gard asemănător celor folosite în operaţiunile de fracking derulate pe proprietăţile oamenilor. Activiştii au afişat, de asemenea, un banner cu mesajul “Ne cerem scuze pentru deranjul provocat în timp ce exploatăm gaze de şist sub casa dvs.”. Echipa de la Greenpeace a mai încercat să livreze şi un cec gigantic, în valoare de 50 de lire sterline, suma maximă pe care guvernul e dispus s-o plătească drept despăgubire fiecărei gospodării pentru a le permite companiilor să foreze pe proprietatea ei.

 

 

Potrivit The Telegraph, circa trei sferturi din populaţia Marii Britanii se opune planurilor premierului de a face posibilă încălcarea dreptului la proprietate, pentru a favoriza companiile de exploatare. Grupului înfiinţat de Greenpeace pentru a se opune acestor noi măsuri li s-au alăturat deja alţi 46.000 de cetăţeni, nemulţumiţi de abuzurile ce li se pregătesc. “David Cameron vrea să-i jefuiască pe oameni de dreptul lor de a se împotrivi companiilor de exploatare, care vor să foreze sub casele lor – cu siguranţă nu se va supăra dacă vom da startul revoluţiei fracking-ului chiar sub gospodării aici, în propria lui grădină,” a spus Simon Clydesdale, activist Greenpeace pe probleme de energie.

Sursa: The Telegraph

Puteţi citi şi:

Chevron se retrage din Bulgaria

Un sat britanic a câştigat bătălia anti-fracking şi vrea să construiască uzine solare

Geopolitica gazelor de şist, criza din Ucraina şi războiul României cu ea însăşi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger