VIDEO Primul star pop din lume cu un picior amputat

1

Viktoria Modesta este numele celei care a început să revoluţioneze idealurile de frumuseţe cultivate în cultura pop, construite, în mare parte, pe ideea de perfecţiune corporală. În 2007, Modesta a acceptat să-i fie amputat un picior de la genunchi în jos, pentru a-şi uşura suferinţele provocate de un accident suferit în copilărie, iar acum şi-a lansat primul clip în care apare cu o proteză.

 

prototype-leg-prosthetics-viktoria-modesta-2

 

Femeia, deopotrivă fotomodel şi cântăreaţă, nu a ales nici să renunţe la cariera sa din pricina handicapului, nici să şi-l ascundă. Dimpotrivă: Modesta îi încurajează pe toţi care au de înfruntat dizabilităţi să-şi asume acest lucru şi să meargă mai departe, în ciuda dificultăţilor. În videoclipul muzical proaspăt lansat, artista britanică de origine letonă nu încearcă să mascheze proteza de la picior, transformând-o mai degrabă într-un accesoriu. Piciorul artificial are forme neobişnuite, e încrustat cu cristale Swarovski, e luminat de leduri încorporate sau e prevăzut cu difuzoare.

Modesta a fost comparată, în ceea ce priveşte imaginea spectaculoasă, cu Lady Gaga, iar de curând numele ei a devenit celebru odată cu lansarea clipului Prototype. Deşi femeia dă dovadă de mult curaj, devenind primul star pop şi primul topmodel cu un picior amputat care îşi continuă cariera, nu se consideră un model pentru persoanele cu dizabilităţi. “M-aşi bucura însă dacă aş ştii că ceea ce fac îi ajută sau îi încurajează. Îmi place să cred că reprezint spiritele libere, pe cei care-şi urmează ambiţiile dincolo de prejudecăţi şi care îşi creează propria poveste de viaţă,” a spus Modesta, citată de Forbes.

Mai jos, puteţi urmări videoclipul piesei Prototype, lansat de Channel 4. 

 

 

Sursa: Forbes

 

Puteţi citi şi:

Eduard. Eroul cu un picior amputat, în drum spre aurul olimpic


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger