VIDEO Primul BASE Jump cu un wingsuit din România

6

Echipa de la Viteză și Adrenalină a realizat o nouă premieră pentru România – primul Wingsuit BASE Jump. După ce, anul trecut, ei au făcut primul BASE Jump de pe o stâncă în România, anul acesta au revenit cu o realizare și mai spectaculoasă – 80 de secunde de zbor la viteză maximă cu un wingsuit în Bucegi.

 

jump

 

Wingsuit-ul este un costum special creat pentru a mări suprafaţa corpului şi pentru a avea o portanţă mai bună. Dacă ați văzut o veveriţă de aproape, imediat o să faceți legătura cu wingsuit-ul, spune Adrian Nechita, unul dintre membrii echipei. BASE este un acronim şi e format din obiectele de pe care se sare: Building, Aerial, Span, Earth. Deci, Wingsuit BASE Jump înseamnă primul salt şi zbor cu wingsuit-ul de pe o stâncă.

“Ca nivel de dificultate se poate împărţi în mai multe etape, deoarece poţi sări din avion/elicopter şi e foarte sigur, iar dacă ajungem la stâncă aici nivelul creşte mai mult. Şi de aici putem împărţi categoria din nou. Zbor care se depărtează de stâncă/munte sau zbor de proximitate, adică foarte aproape de rock. Ca cineva să zboare cum am făcut noi în clip, trebuie să treacă printr-un proces de durată, iar cerinţele minime ar fi următoarele. 200 de salturi din avion/elicopter -> 50 de BASEuri -> 50-100 de zboruri cu wingsuit din avion/elicopter -> iar de aici poate începe Wingsuit BASE Jump. Ideea este că acest sport extrem, Wingsuit BASE Jump, este un sport care implică o mare atenţie la detalii, deoarece orice pas greşit te poate conduce la moarte. Este şi de durată, deoarece ca să devii un pilot, putem spune asta deoarece tu controlezi costumul, trebuie să treci prin multe etape”, spune Adrian.

Procesul de a ajunge BASE Jumper este destul de costisitor, având în vedere licenţierea în paraşutism, după care plata salturilor, a echipamentului etc. “Însă când ajungi BASE Jumper nu îţi mai pui aceste problemele, ci în ce locaţie ne ducem să sărim, unde ne cazăm, cât plătim pentru transport. Diferența dintre un paraşutist şi un BASE Jumper este ca de la stâncă la pământ”, mai spune Adrian.

Locaţia premierei a fost Peretele Văii Albe, iar aterizarea a fost pe pârtia de schi Kalinderu din Buşteni.

Iată filmul săriturii:

 


6 comentarii

    • english.at.your.desk Eu am IoLET Level 6 Diploma in Public Service Interpreting si iti spun ca este BASE jump. La singular, pentru ca in acel videoclip a sarit doar o data.

      In fine, super tare saritura. Ar fi misto sa sara de pe Barajul Vidraru.

  1. Pingback: Az első repülőruhás bázisugrás Romániában (videó) » Think Outside The Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger