VIDEO. Primiţi cu cutremurul?

2

“Stau într-un bloc interbelic din centrul Bucureştiului garantat să cadă la primul cutremur şi să ne omoare pe toţi; treaba asta nu m-a îngrijorat deloc, e ca atunci când aterizez cu avionul şi o parte din mine vrea să se prăbuşească  şi să moară într-un dezastru imens”. Aşa îşi începe Vlad Ursulean mini-documentarul cutremurător pe care îl puteţi urmări mai jos. Înarmat cu o bulină roşie, jurnalistul a făcut un colind mai ciudat în miez de vară prin clădirile flămânde după consolidarea promisă prin lege, în casele unor oameni care se tem de cutremur mai rău ca de moarte şi care au fost invitaţi să răspundă la întrebarea: “Oameni buni, de ce aşteptaţi cu mâinile în sân să muriţi?”.

Un film despre sensul vieții când aștepți să fii îngropat sub dărâmături:


2 comentarii

  1. Bravo, Vlad, excepţional documentar.
    Oare în afară de Like am mai putea face ceva, noi cei mici?
    Mă gândesc să înfiinţăm un ONG – nu, de fapt e prea pragmatic un ONG. Poate o grupare de voluntari cu conştiinţă, dorinţă şi voinţă care să lase Leaflet-uri la toate uşile apartamentelor din aceste locuinţe. Poate dacă locatarii vor conştientiza mai bine, îi vor forţa şi pe funcţionari într-un fel.
    Mă gândeam şi eu aşa…….oare ce se poate face concret şi destul de repede…….

  2. Cristina, locatarii sunt foarte informati, au primit de-a lungul timpului destule flyere. Ar trebui sa stea niste oameni pe capul lor pana fac toate actele si termina consolidarea. Doar primaria poate face asta, pentru ca daca n-ai legea in spate o sa-ti tranteasca usa-n nas.

    Ce putem face e sa punem presiune pe primarie, prin toate mijloacele, sa contracteze o campanie de comunicare. Eu am inceput cu filmul asta.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger