VIDEO Prima rachetă homemade

0

Oricine cu destul creier şi sânge-n coaie îşi poate construi singur o rachetă ca mai apoi să zboare cu ea prin spaţiu. Sau cel puţin asta vrea să dovedească lumii proiectul non profit open source space Copenhagen Suborbitals.

 

racheta

 

Credit: Thomas Pedersen/Copenhagen Suborbitals

 

de Vice România

 

Anul trecut în septembrie ne-am întâlnit în Danemarca cu pionierii din spatele acestui nou val de explorare a spaţiului în stil DIY ca să aflăm cum sunt realizate aceste rachete confecţionate în curtea din spatele casei. Copenhagen Suborbitals, fondată în 2008 de Kristian von Bengston şi Peter Madsen, este acum compusă din 20 de specialiști hotărâţi să construiască prima rachetă homemade care să zboare suborbital cu echipaj uman la bord.

Daca va avea succes – o astfel de lansare este programată pentru cândva în următorii ani – Danemarca ar fi a patra țară din lume, după China, care lansează cu succes o rachetă în spațiu, cu echipaj la bord. Excepțională aici, dacă se va realiza, va fi abilitatea lui Kristian și a lui Peter de a face acest lucru pe un buget de doar câteva sute de mii de dolari, față de zeci de milioane de dolari cât costă o finanțare de la guvern pentru aşa ceva.

 

 

Acest material a fost preluat de pe site-ul partener Vice România.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger