VIDEO Prima întâlnire a unui pui de urs polar cu zăpada

0

Se pare că nu doar puii de om sunt adorabili la prima întâlnire cu zăpada, ci şi puii de urs polar. Deşi trăiesc în zone îngheţate, cei mici se nasc în bârloguri relativ călduţe, aşa că prima lor întâlnire cu zăpada se petrece când ies, pentru întâia oară, afară din bârloguri, când au deja câteva luni de viaţă.

 

 

Reacţiile surprinse în înregistrarea de mai jos sunt nepreţuite. Dar materialul video pe care îl veţi urmări nu este menit doar să ne trezească zâmbete ori să ne suplinească doza de drăgălăşenie pe ziua de azi: scopul său este de a ne reaminti, încă o dată, că urşii polari sunt în pericol, ca specie, din cauza încălzirii globale. Gheaţa care le este necesară supravieţuirii se topeşte din ce în ce mai rapid, astfel că habitatul lor şi resursele de hrană sunt în pericol (mai cu seamă din cauza poluării şi a exploatărilor petroliere din regiunea arctică).

 

 

Mai multe despre urşii polari şi cum putem contribui pentru salvarea lor, pe: World Wildlife Fund – Polar Bears, Polar Bears International sau International Polar Bear Conservation Centre.

 

Sursa şi foto: Inhabitat

 

Puteţi citi şi:

Un pui de urs polar care a rămas orfan are un nou cămin

FOTO Spre Arctic. Viaţa printre gheţuri

Comerţul cu urşi polari nu va fi declarat ilegal


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger