VIDEO Povestea unei lesbiene obligate să îşi “demonstreze” orientarea sexuală pentru a nu fi deportată

0

Apata Aderonke Adejumoke este din Nigeria şi este lesbiană. Familia i-a fost ucisă din cauza orientării ei sexuale. Apata a căutat refugiu în Marea Britanie, de unde, însă, există pericolul să fie deportată în Nigeria. Acolo o aşteaptă pedeapsa cu închisoarea pentru orientarea ei sexuală sau, poate, chiar moartea.

 

 

În acest an, preşedintele Nigeriei, Goodluck Jonathan, a promulgat o lege care spune că a fi gay este o infracţiune ce se pedepseşte cu închisoarea în această ţară. Nigeria a devenit, astfel, unul dintre cele mai periculoase locuri din lume pentru membrii comunităţii LGBT. Pentru Aderonke, a cărei familie a murit din cauza orientării ei sexuale, pericolul este foarte aproape: ea urmează să fie deportată din Marea Britanie în virtutea unui sistem cu reguli cel puţin ciudate.

În Marea Britanie, membrii comunităţii LGBT care caută azil sunt obligaţi să „demonstreze” că sunt gay, în aplicaţia pe care o completează, iar asta presupune, de multe ori, să treacă printr-un „interviu” destul de stingheritor, chiar jenant, despre comportamentul lor sexual. La sfârşitul lunii trecute, autorităţile au anunţat că sistemul va fi revizuit şi, cel mai probabil, schimbat, dar aceasta numai după intense critici publice aduse metodei. Şi revizuirea nu se va întâmpla peste noapte.

Însă Aderonke nu poate aştepta până când sistemul se va schimba. Ea are două săptămâni la dispoziţie să dovedească faptul că este lesbiană sau va fi deportată în Nigeria, unde poate fi ucisă pentru orientarea ei sexuală – sau va ajunge sigur la închisoare. Iniţiatorii unei petiţii pentru Aderonke cer statului britanic să îi acorde pe loc azilul – petiţia se găseşte aici. În materialul video de mai jos puteţi vedea povestea ei:

 

 

Sursa: UpWorthy

Foto: Asylum for Aderonke

 

Puteţi citi şi:

Primele căsătorii gay din Marea Britanie s-au oficiat astăzi

Grupul de părinţi activişti care luptă pentru drepturile copiilor lor gay

Legea anti-homosexualitate din Uganda, contestată în justiţie

FOTO Picătura zilnică de homofobie


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger