VIDEO. Portofelele inteligente care ne reamintesc când rămânem fără bani

1

De multe ori pierdem controlul asupra cheltuielilor, cu atât mai mult de Crăciun, când avem tendinţa să cumpărăm magazinele cu totul. Din fericire, există, mai nou, portofelul inteligent care ne atenţionează când rămânem fără bani, informează Daily Mail.

Unul dintre portofelele marca Proverbial se micşorează fizic când banii sunt pe terminate, pentru a te descuraja să mai cheltui. Un altul are o balama care se strânge tot mai mult și face portofelul tot mai greu de deschis pe măsură ce se duc banii, iar un al treilea model vibrează de fiecare dată când este folosit.

Ideea inventatorului lor este să ne amintim că banii pe care îi cheltuim au fost câştigaţi cu greutate. Portofelele sunt create de John Kestner, de la Laboratorul Media al Massachusetts Institute of Technology și, în prezent, ele se află doar în stadiul de prototip, urmând să intre în producţia de masă dacă vor stârni interes.

Toate cele trei tipuri de portofe au un mic computer în interior si folosesc o conexiune Bluetooth la telefonul mobil al utilizatorului care se conectează la Internet şi, la final, la informaţiile din contul bancar. Asta înseamnă că portofelul este, în mod constat, actualizat cu informaţii despre câţi bani mai sunt în contul posesorului portofelului inteligent.

Portofelul Mother Bear, denumit astfel pentru că este protectiv cu banii din interior, încurajează economiile şi are o balama care devine tot mai greu de deschis dacă se goleşte contul bancar. Când utilizatorul nu mai are nici un ban în cont, portofelul nu se mai deschide. De cealaltă parte, portofelul Peacock se măreşte şi se micşorează în funcţie de câţi bani are posesorul său în cont – la începutul lunii se umflă datorită unui mecanism poziționat în interior, iar la sfârşitul lunii, când utilizatorul aşteaptă salariul, se dezumflă complet. Modelul Bumblebee are un motor mic care vibrează când are loc o tranzacţie bancară, fie că e vorba de o achiziţie de pe Internet, fie de o plată cu cardul. Cu cât este mai mare  tranzacţia, cu atât este mai îndelungă vibraţia, reamintindu-le utilizatorilor cât de mult cheltuiesc.

Scopul portofelelor este să revitalizeze conexiunea omului cu banii, conexiune pe care am pierdut-o din cauza cardurilor pe care le folosim orbește fără să ţinem cont de cheltuieli.

Proverbial Wallets from John Kestner on Vimeo.

Foto: Captura Vimeo


Un comentariu

  1. Pingback: 5 feluri în care banca ne urmăreşte pas cu pas » Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger