VIDEO Peste 15.000 de oameni au protestat pe 8 septembrie la București, mărșăluind pentru Roșia Montană

3

Dacă pe 1 septembrie, când s-a dat startul protestelor, în țară și în străinătate, împotriva legii care ar da undă verde exploatării cu cianură de la Roșia Montană, presa centrală a avut grave probleme cu numărarea protestatarilor, reducându-i pe cei peste 5.000 de oameni, la doar ”câteva sute” sau ”poate 2.000”, ziua de 8 septembrie a fost o provocare și mai grea pentru presa centrală.

 

1229890_10153222957190434_635752521_n

Foto: George Popescu

 

Cum politica editorială a majorității canalelor media e determinată de contractele comerciale cu compania RMGC, numărul celor care au ieșit ieri în stradă a fost din nou subestimat: de la ”câteva sute” însă, cum estima Mediafax inițial, cifrele au crescut însă la ”aproape 8.000”, atâta vreme cât evidențele nu mai puteau fi ignorate.

Potrivit estimărilor neoficiale ale jandarmilor și ale operatorilor video, peste 15.000 de oameni au mărșăluit timp de câteva ore, plecând de la Universitate spre cartiere locuite, ca Ștefan cel Mare și Calea Moșilor. Deși ecranele televizoarelor ignorau cu tot dinadinsul mișcările de stradă, mulți oameni au aflat direct de la ferestre pentru ce ce se protestează, o parte din ei fluturând steaguri și mesaje de solidarizare, alții chiar alăturându-se convoiului. TOTB a participat la întregul marș, cu toată însuflețirea de care a dispus, și e de părere că nu a mai participat până acum la un  protest atât de energic, de coerent și totodată de convigător, și speră ca până weekendul viitor, când se vor relua protestele, numărul oamenilor să crească și mai mult. După cum bine știm, Uniți, salvăm!, lucru demonstrat de faptul că într-o săptămână, numărul oamenilor ieșiți în stradă s-a dublat, în ciuda felului în care media centrală a ignorat și deformat realitatea.

Mai jos, vă invităm să urmăriți trei video-reportaje de la protestele de ieri din București, primul realizat de Vlad Petri, al doilea de Veioza Arte, iar al treilea, de Asociația Vira.

 

 


3 comentarii

  1. Pingback: Atenţie la dezinformările de pe blogul lui Daniel Brânzei – 17 septembrie 2013 | Romania Evanghelica

  2. Pingback: Cîți oameni au participat la marșul din București din 15 septembrie 2013? | La Rotundu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger