VIDEO Ororile dintr-o fermă industrială de raţe

0

Grupul pentru drepturile animalelor Mercy For Animals (MFA) a publicat un material video realizat incognito într-una dintre cele mai mari ferme industriale de raţe din SUA. Investigaţia MFA a avut loc la Reichardt Duck Farm din California şi dezvăluie abuzurile la care sunt supuse păsările, neglijenţa cu care sunt tratate, faptul că suferă de boli sau răni şi nu primesc îngrijirea  medicală veterinară necesară.

 

 

Raţe prinse în sârma cuştilor sau lăsate pe jos să sufere şi să moară în chinuri ori uciderea păsărilor câtă vreme acestea erau conştiente, nu adormite – sunt doar câteva dintre ororile filmate de către MFA. Deşi autorităţile locale au investigat ferma respectivă, ele suţin că totul pare să fie “în conformitate cu standardele industriei”. Reichardt Duck Farm creşte peste 200.000 de raţe în acelaşi timp şi procesează aproximativ un milion de păsări anual. Ca să poată realiza investigaţia cu camera ascunsă, o membră a MFA s-a angajat la această fermă industrială, ca şi femeie de serviciu la hambar. A lucrat acolo în iulie şi august (2014) şi a filmat ce se întâmpla cu păsările, atunci când nimeni nu o supraveghea.

Femeia spune că a văzut animale maltratate încă din prima zi a angajării sale acolo şi că, atunci când a raportat conducerii fermei acest lucru, a fost ignorată. “Din ziua în care ies din ouă până când sunt ucise cu cruzime la abator, vieţile scurt ale raţelor sunt pline de privaţiune şi tristeţe. Cerem punerea sub acuzare a responsabililor de la Reichardt Duck Farm”, a declarat Nathan Runkle, director executiv al MFA. Deşi organizaţia a dus dovezile video autorităţilor, ancheta realizată de acestea nu a remarcat nicio problemă. “Lucrurile păreau a fi în concordanţă cu standardele din industrie. Nicio arestare nu a fost făcută. Nu am avut niciodată plângeri legate de această fermă”, au declarat acestea. Totuşi, investigaţia va continua. Imaginile din materialul video de mai jos sunt, însă, greu de “digerat” şi de ignorat:

 

 

Mai multe detalii: Mercy for Animals

 

Sursa: The Huffington Post

 

Puteţi citi şi:

Clipurile undercover cu animale, ilegale în patru state americane

Canadiene umplute cu puf de gâşte hrănite forţat

Marchiza de Eco


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger