VIDEO ”O zi pe Pământ” – Premiera de Earth Day

0

Experimentul unei zile filmate în fiecare țară de pe planetă a ajuns anul acesta la cea de-a patra ediție. Din milioanele de povești nespuse au fost decupate câteva fragmente și montate într-un documentar ce sintetizează viața în 24 de ore petrecute pe Terra, cu bucuriile și dramele ei. Astăzi, de Ziua Pământului, va avea loc premiera oficială a celui mai recent episod din acest documentar.

 

Singurul oraș din România care va transmite, în paralele cu celelalte orașe ale lumii, documentarul One Day on Earth, este Aradul, unde începând cu ora 18:30, va fi proiectat la Universitatea Vasile Goldiș. Mai multe detalii organizatorice, găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

 

One Day on Earth – Motion Picture Trailer from One Day on Earth on Vimeo.

 

Pentru cei care vor să aprofundeze viața parcursă în fiecare dintre punctele ce alcătuiesc desenul vieții surprinse în acest documentar, site-ul oficial al proiectului oferă o hartă complexă, unde sunt postate fragmentele de filmări din fiecare oraș participant la colajul global.  Dintre clipurile realizate în București, de pildă, pe data de 11.11.2011, când s-au sincronizat pentru ultima oară obiectivele pentru acest proiect, puteți vedea scene dintr-o piață, imagini cu lumânări arzând în curtea unei biserici, o ceartă în trafic sau drumul unui bucureștean spre serviciu, prin orașul aflat în plină toamnă.

Tot pe pagina oficială, puteți găsi arhiva One Day on Earth, reconstituind astfel trecerea timpului în atâtea și atâtea puncte ale planetei. De Ziua Pământului, merită să-i facem un mic cadou și să fim puțin atenți la viețile altora, derulate la distanțe mai mari sau mai mici, în discreție sau sub luminile rampei.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger