VIDEO O susţinătoare a cauzei “morţii demne” şi-a luat viaţa după ce a aflat că are o boală incurabilă

0

La 29 de ani, Brittany Maynard a aflat că avea o formă incurabilă de cancer cerebral, aflat în stadiu terminal. Tânăra americană a decis să-şi pună capăt zilelor, pentru “a muri cu demnitate”, motiv pentru care s-a mutat în statul Oregon, unde, mai nou, legislaţia permite eutanasierea pacienţilor care suferă de boli incurabile. Femeia a primit o doză letală de medicamente şi şi-a găsit sfârşitul între cei apropiaţi.

 

 

Deşi eutanasierea voluntară în rândul oamenilor stârneşte controverse aprinse peste tot în lume, din ce în ce mai mulţi oameni aleg această soluţie pentru a scăpa de calvarul unor boli fără scăpare şi pentru a le uşura suferinţa celor din jur. Brittany Maynard, absolventă a University of California, unde a urmat un masterat în ştiinţele educaţiei, este unul din susţinătorii cauzei “morţii demne”, iar povestea ei ridică o problemă greu de confruntat: moartea voluntară.

După ce a primit tragicul diagnostic, tânăra a luat decizia de a-şi pune capăt zilelor, iar cum Actul pentru Moartea cu Demnitate din statul Oregon permitea eutanasia voluntară, s-a mutat acolo şi şi-a închiriat pentru o scurtă perioadă o căsuţă. În dormitorul acestei case, într-un mediu pe care l-a găsit confortabil, femeia a primit medicamentele care i-au provocat moartea. Asociaţia Compassion & Choices, care susţine această cauză, a lansat un necrolog în care se afla şi un mesaj de adio din partea tinerei: “Cei mai fericiţi sunt oamenii care se opresc pentru a aprecia viaţa şi pentru a-i mulţumi. Dacă reuşim să ne schimbăm minţile, vom reuşi să schimbăm lumea! Dragoste şi pace tuturor!”.

Povestea lui Maynard a devenit cunoscută după ce aceasta a lansat online un mesaj video în care îşi explica decizia de a-şi sfârşi viaţa în acest fel, care a transformat-o într-o figură reprezentativă pentru susţinătorii “morţii cu demnitate.” De asemenea, opiniile ei i-au atras şi critici.

 

Sursa: CNN

Puteţi citi şi:

Cel mai bătrân atlet belgian a dat o mare petrecere, înainte să fie eutanasiat

Senatul Belgiei a aprobat eutanasierea şi în cazul copiilor

Belgia: Cresc cazurile de eutanasiere a pacienţilor cu diverse suferinţe


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger