VIDEO. O metoda simpla de reciclare a mucurilor de tigara

6

Mucurile de tigara au devenit un element omniprezent in peisajul urban, fiind calcate in picioare atat pe strazi, cat si in spatiile verzi. Potrivit specialistilor, ele se descompun in 10-15 ani, insa nu se biodegradeaza niciodata, transformandu-se intr-o pudra fina de plastic care staruie in ecosistm ani la rand si are un efect toxic asupra mediului si a vietii salbatice. Dupa ce s-a trezit cu un muc de tigara aruncat pe parbrizul masinii sale, un american a conceput in garajul sau o metoda simpla de reciclare a filtrelor de tigara, pe care le inmoaie intr-o substanta ce poate fi apoi folosita impotriva coroziunii.

Sursa: Huffington Post

Foto: Flickr/stevendepolo

Tags:6 comentarii

  1. Povestea cu tigara pe parbriz imi aminteste ca acum cateva saptamani mergeam vis-a-vis de casa poporului si in fata mea o masina parcata arunca o tigara pe geam in fata mea.

    Am luat-o si primul impuls a fost sa le-o arunc pe geam inapoi (erau doi), apoi m-am gandit ca este prea agresiv/periculos. Am aruncat-o pe … parbriz, si a cazut undeva sub capota, destul de greu de scos. Abia apoi m-am gandit ca poate fi si asa periculos langa motor/benzina dar …

    Noroc ca n-am luat bataie, omul a avut remuscari pana la urma si a strigat un scuze din spate.

    Alta data la metrou cineva (femeie) a auncat in fata mea un pachet de tigari in timp ce mergea pe scari spre tunel. Am avut reflexul sa il iau din mers si s-a trezit cu pachetul in mana in cativa pasi “v-ati uitat ceva!”. A fost prea socata ca sa spuna ceva. Chiar nu mai suport atata nesimtire.

  2. @Mihai Voicu .. respect! Am incercat si eu o miscare asemanatoare cu o guma de mestecat aruncata pe parbriz. 🙂 Am oprit la semafor, m-am dat jos, am luat guma si pentru ca domnisoara care o aruncase avea geamul deschis am mangaiat-o pe cap cu guma ei, spunandu-i doar ca va durea cand o va scoate. Reactia nu a fost de runsine ci de revolta. Pardon, actiune prosteasca din partea ei sa-mi arunce guma pe parbriz, reactiune la fel de stupida din partea mea sa i-o lipesc in par. Dar jur ca nu am avut mustrari de constiinta! 🙂

    Si eu m-am saturat de nesimtire! Si sunt convins ca pupsica nu-si va mai arunca resturile pe geam …

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger