VIDEO O maşinărie care transformă plasticul în petrol

1

Plasticul, prin sfântul graal al comodităților moderne, cauzează o grămadă de probleme. Rămânem fără spații unde să ne depozităm deșeurile noastre non-biodegradabile și acestea ne invadează oceanele. Arderea plasticului degajă tone de CO2 în atmosferă contribuind la încălzirea globală. Și ca să producem treaba, ne mănâncă 7% din petrolul folosit anual.

via Vice România

Akinori Ito, șeful de la Blest, o companie japoneză, a găsit un fel de leac. Dacă plasticul este doar petrol, de ce să nu îl transformăm la loc în ceea ce a fost, s-a gândit el. Astfel, tipul a făcut o mașinărie fix pentru asta. Soluția sa este safe, eco-friendly și eficientă.

“Dacă ardem plasticul, generăm toxine și o  cantitate mare de CO2. Dacă o convertim în petrol, facem economie de CO2 și în același timp facem oamenii mai conștienți de valoarea gunoiului plastic,” Ito a spus cititorilor Our World 2.0

Blest produce mașinăriile în diferite mărimi pentru medii industriale, dar și pentru casele oamenilor. Deja se folosesc 60 de unități în Japonia la ferme, pescării și fabrici mici cu un început în comerțul peste ocean pentru curioșii conștienți de problemele mediului de acolo.  Un kilogram de deșeu plastic produce aproape un litru de petrol cu pierderi de 1 kilowatt de electricitate.

”Să creez o mașinărie care să poată fi folosită de către oricine este visul meu,” spune Ito.”Căminul este câmpul de petrol al viitorului.”

Acest articol a fost preluat de pe site-ul partener Vice România.


Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger