VIDEO O femeie a susţinut 1.400 de orfani din cerşit şi, mai apoi, din discursuri

0

Poveştile cum sunt cea a lui Sindhutai Sapkal, o femeie extrem de săracă din India care, deşi a fost un copil nedorit şi apoi părăsită de soţul abuziv când era aproape să nască, sunt atât de puternice, încât par desprinse din filme. Ajunsă în stradă, unde, la 20 de ani, a dat naştere singură fiicei sale, femeia nu a rămas rece la numeroşii copii orfani pe care i-a întâlnit. Aşa se face că, cerşind pentru a face rost de bani şi mâncare, a reuşit de-a lungul anilor să ia în grija ei aproape 1.400 de copii. Astăzi, Sindhutai Sapkal are o familie uriaşă: 207 gineri, 36 de nurori şi peste o mie de nepoţi.

Sindhutai a fost obligată de familia sa să se căsătorească la doar 10 ani, cu un bărbat de 30, care a părăsit-o 10 ani mai târziu, în momentul când tânăra trebuia să nască dintr-o clipă-n alta. Femeia a dat naştere unei fetiţe într-un grajd, fiind nevoită să taie de una singură cordonul ombilical, folosind o piatră. Continuând să ducă o viaţă precară şi fiind nevoită să cerşească pentru a-şi întreţine copilul, Sindhutai a descoperit pe străzi nenumăraţi copii abandonaţi de părinţii lor pe care, treptat, a început să-i “adopte” şi să-i ajute cu banii şi hrana obţinute prin cerşit. Treptat, a decis să adopte toţi copiii orfani care aveau să-i iasă în cale, căpătându-şi renumele de “mama orfanilor.”

Azi, când Sindhutai a ajuns la vârsta de 68 de ani, mulţi dintre “copiii” ei, pe care i-a susţinut din cerşit, au ajuns avocaţi, medici sau ingineri. Toţi fac parte din familia ei extinsă, în care se numără acum peste o mie de nepoţi. La rândul ei, fiica sa biologică se ocupă de un orfelinat, continuând sub altă formă misiunea mamei.

 

 

Deşi de-a lungul anilor, Sindhutai a primit peste 500 de premii pentru dăruirea şi generozitatea ei, şi în ziua de azi femeia se chinuie să câştige pâinea pentru ea şi alţi copii pe care-i are în grijă. Cea mai mare parte a banilor o primeşte din discursurile motivaţionale pe care le ţine la invitaţia diverselor instituţii şi organizaţii. “Cu voia Domnului, am avut bune abilităţi de comunicare,” spune bătrâna. “Am putut să le vorbesc oamenilor şi să-i influenţez. Foamea m-a făcut să vorbesc şi astfel am dobândit o sursă de venit. Ţin discursuri în tot felul de locuri, ceea ce-mi permite să câştig nişte bani cu care să-mi ajut copiii.” De asemenea, “mama orfanilor” conduce şase organizaţii care se ocupă de problema copiilor abandonaţi.

La câteva decenii de când a fost părăsită de soţ, acesta s-a întors la ea pentru a-i cere iertare. Şi cum o viaţă întreagă de compasiune şi-a lăsat puternic amprenta, Sindhutai a decis să-l “adopte” pe fostul ei soţ. Acum, bărbatul în vârstă de 80 de ani se numără printre “copiii” femeii care i-a iertat cruzimea din tinereţe.

Sursa: TheBetterIndia

 

Puteţi citi şi:

O femeie fără copii din India, mamă pentru copaci


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger