VIDEO O bătrână de 99 de ani creează zilnic câte o rochiţă pentru copiii nevoiaşi

0

Deşi are 99 de ani, Lilian Weber speră să mai lucreze şi de acum încolo cu spor pentru copiii pe care îi ajută de câţiva ani cu haine. Femeia a cusut până acum, de la zero, 840 de rochiţe pentru fetiţele pe care le ajută organizaţia Little Dresses for Africa. Bătrâna, care croieşte aceste haine din materiale pe care le are prin dulapuri sau pe care le cumpără, şi-ar dori să depăşească, înainte de a muri, o mie de asemenea rochiţe.

 

 

Lillian Weber povesteşte, citată de Huffington Post, că în fiecare dimineaţă începe, nesmintit, să lucreze la o rochiţă nouă, pe care o finalizează după-amiaza. Deşi procesul e foarte rapid, femeia nu face treabă de mântuială. Ba chiar personalizează fiecare haină ieşită din mâinile ei cu volane, floricele, buzunăraşe şi alte detalii care să le aducă un plus de bucurie fetiţelor ce urmează să le primească.

Weber, care locuieşte în SUA, a fost nominalizată la premiile Pay It Forward, iniţiate de WQAD_TV, menite să susţină iniţiative generoase din rândul cetăţenilor simpli. A început să colaboreze cu Little Dresses for Africa în 2011, când un grup de femei vârstnice, cele mai multe depăşind 80 de ani, au decis să se organizeze şi să sprijine iniţiativa care distribuie rochiţele în orfelinate, şcoli şi biserici din Africa. Până acum, organizaţia a adunat peste 2,5 milioane de rochii, pe care le-a trimis în 47 de ţări africane, dar şi copiilor nevoiaşi din Haiti, Honduras, Tailanda şi Mexic.

 

 

Sursa: Huffington Post

 

Puteţi citi şi:

O femeie a susţinut din cerşit 1.400 de copii orfani


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger