VIDEO O astronaută va participa la un triatlon de deasupra Terrei

0

Cosmonauta Sunita Williams de la NASA, deținătoarea recordului pentru cel mai lung zbor întreprins de o femeie astronaut, se pregătește să participe la triatlonul Nautica Malibu din California, programat pentru luna septembrie, de la bordul Stației Spațiale Internaționale (SSI), la circa 400 km deasupra Pământului.

 

 

În timp ce peste 5.000 de atleți vor înota în Oceanul Pacific, vor struni bicicleta și vor alerga pe străzile din Malibu,  Williams va alerga, va pedala și va împinge greutăți la piept (echivalentul înotului în condițiile de gravitate de pe ISS), scrie Mashable. Luna aceasta, cosmonauta a participat din spaţiu la o cursă de alergat anuală de 11 kilometri şi mai are mai puţin o lună de antrenament pentru triatlonul Nautica Malibu, care le cere competitorilor să înoate 1 km în ocean, să se întreacă cu bicicleta 30 km şi să alerge alţi 6 km.

Pentru a evita pierderea densităţii osoase şi musculare, astronauţii aflaţi în misiuni de lungă durată pe SSI trebuie să facă exerciţii fizice timp de două ore în fiecare zi. Staţia este echipată cu o bicicletă staţionară, o bandă de alergat cu hamuri pentru a împiedica plutirea utilizatorului şi o maşinărie care serveşte pe post de bancă de împins greutăţi. Aflaţi mai multe despre pregătirile cosmonautei în clipul video de mai jos, postat de Space.com.

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger