O alta specie ca noi. Crevetele “ucigas” alerteaza autoritatie din Marea Britanie

0

O specie invaziva de crevete a fost gasita in apele din Marea Britanie, iar Agentia de Mediu o caracterizeaza ca fiind extrem de periculoasa si distructiva. Crevetii “straini” ataca o gama larga de specii native din Marea Britanie, printre care si creveti locali, dar si pesti mici. Amenintatoarea specie nu vaneaza doar pentru hrana. Deseori, membrii ei isi lasa prada nemancata si au capacitatea de a schimba habitate intregi si cauza extinctii.

Potrivit Agentiei de Mediu din Marea Britanie, crevetele ucigas este cunoscut sub numele de Dikerogammarus villosus si traieste de regula intre Marea Neagra si Marea Caspica. Recent, insa, se pare ca a calatorit prin Dunare si s-a infiltrat si in tarile vestice. A ajuns in Europa acum 10 ani si, daca tot ne aflam la capitolul cifre, poate masura intre 3 si 30 de milimetri. Cele mai mari exemplare le depasesc cu mult pe cele native de creveti.

Multe specii se afla in pericol din cauza acestei specii invazive, de la insecte pana la pesti. Dr. Paul Leinsterm, seful Agentiei de Mediu din Marea Britanie, a declarat ca este devastat de vestea ca acest tip de crevete a ajuns in Regatul Unit si a promis solemn ca agentia va studia gravitatea problemei.

Sursa: BBC

Foto: USAHitman

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger