VIDEO Muzica și drogurile psihedelice

0

Boingboing atrage atenția asupra unui documentar de 20 de minute pe care îl puteți urmări mai jos și care prezintă relația dintre muzică și drogurile psihedelice. Clipul conține și un interviu cu cercetătorul american Charles Grob, profesor de psihiatrie la Harbor UCLA School of Medicine, care folosește psilocibina din ciupercuțele magice în combinație cu muzica pentru a trata bolnavii de cancer anxioși.

 

Flickr/janineomg

 

Între 2004 și 2008, Charles Gob a realizat un studiu cu psilocibină – substanță activă a ciupercilor halucinogene – pe indivizi diagnosticați cu cancer în stare avansată care mai sufereau pe deasupra și de anxietate acută. Una dintre femeile participante la experiment, spune cercetătorul mai jos, se simțea suspendată deasupra patului sub efectul psilocibinei combinat cu cel al muzicii tibetane pe care o asculta și purtată pe brațe de călugări tibetani care incantau muzică de moarte. “Pentru ea a fost o experiență foarte, foarte puternică”. Potrivit lui Gog, dacă îi pui unui pacient aflat sub euforia drogurilor psihedelice muzica potrivită la momentul potrivit, experiența îl poate ajuta să înfrunte mai bine anxietatea.

Psilocibina are o structură chimică similară cu cea a serotoninei, un hormon care reglează starea de dispoziție, și începe să fie prețuită pentru potențialul ei terapeutic din moment serototina este o țintă a antidepresivelor existente în prezent pe piață. Alte studii se axează pe folosirea psilocibinei pentru îndepărtarea dependenţei de nicotină sau pe combinarea ei cu meditaţia, plecând de la premisa că intensificarea “deschiderii” pe care o induce substanţa – însoţită adesea de sentimente de comuniune, bucurie, respect sau pace – i-ar putea ajuta pe unii oameni să depăşească patternuri de gândire negativă.

 

 

Puteți citi și:

Ciupercuțele magice pot transforma personalitatea pentru tot restul vieții

Drogurile psihedelice sfâșie conexiunile cerebrale, dar tratează depresia


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger