VIDEO "Multicopterul", viitorul transportului?

0

Ar putea acest „multicopter” electric să înlocuiască, într-o zi, mașina cu care ne deplasăm zilnic? Viitorul său e promițător având în vedere că mașinăria cu 16 motoare a rezistat în aer un minut și jumătate la testele din Germania.

Deși arată ca o grămadă de lame cu o minge de aerobic în mijloc, aparatul realizat de compania E-volo se descurcă mai bine în situații de urgență decât un elicopter întrucât nu există elice deasupra capului care să blocheze deschiderea parașutei.

Sistemul mașinăriei îi permite să decoleze și să aterizeze asemănător cu un elicopter. Avantajul său față de un elicopter este simplicitatea construcției. Partea bună este că “multicopterul” poate ateriza în siguranță chiar dacă cedează patru dintre cele 16 motoare ale sale.

Compania spune că aparatul este eficient din punct de vedere al costurilor consumând electricitate în valoare de șase euro stocată în bateriile sale litiu pentru un zbor de o oră. Timpul de zbor al acestui prototip, însă, este de 10-30 de minute, dar încă se lucrează la îmbunătățirea performanțelor.

Sursa: Treehuger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger