VIDEO Molecula miraculoasă care se ascunde în lapte

1

Un cercetător din Lausanne a descoperit o moleculă ce se află, în mod natural, în lapte și alimente: ribosida nicotinamidă. Aceasta are efecte extrem de benefice asupra sănătății, jucând un rol esențial în prevenirea îngrășării și a dabetului, precum și în performanța musculară.

Într-un articol publicat în Cell Metabolism, Johan Auwerx descrie experimentele realizate cu această moleculă extrem de puțin studiată până în prezent, dar care s-ar părea că se regăsește în alimente obișnuite, ca laptele și berea. Ce mai greu pas a fost obținerea moleculei, a cărei sinteză este complicată și costisitoare. Apoi au fost testate efectele acesteia asupra șoarecilor, iar rezultatele s-au dovedit impresionante.

 

 

După câte spun cercetătorii elvețieni, ribosida nicotinamidă (RN) previne obezitatea – 60% dintre șoarecii care au avut o dietă bogată în RN s-au îngrășat semnificativ mai puțin. De asemenea, previne diabetul și este benefică mușchilor – subiecții care au consumat RN au avut performanțe fizice mult mai bune decât colegii lor. Această moleculă mai ameliorează și raportul consumului energetic al organismului, toate aceste benefice fiind puse de cercetători pe seama faptului că RN îmbunătățește funcția mitocondriilor.

 

Sursa: PhysOrg

Foto: StockPhotoUn comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger