VIDEO Minerii blocați în subteranul din Chile în 2010 își încurajează echipa națională de fotbal înainte de Campionatul Mondial

0

Banca Centrală din Chile a finanțat un clip promoțional în care cei 33 de mineri blocați în subteran timp de 69 de zile în 2010 își încurajează echipa națională în pragul Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, aflăm de la NPR.org. Pentru a filma clipul, ortacii s-au întors la gura minei în care au sfidat moartea și din fața căreia minerul Mario Sepulveda ține acum un discurs emoționant, îndemnând naționala să-și înfrunte adversarii cu curaj, așa cum au înfruntat și minerii moartea. Chile se află în Grupa B la Mondiale, supranumită “Grupa Morții”, alături campioana ediției trecute, Spania, de Olanda (care a ieșit pe locul doi în 2010) și Australia.

 

 

 

Am fost blocați 70 de zile în acest loc; pământul ne înghițise și aici am fost nevoiți să aflăm din ce suntem făcuți. Știam că afară sunt milioane de chilieni care credeau în noi, iar această bucată de pământ a fost martoră la toate. Nu ne frică de Grupa Morții! Nu ne e frică de moarte.

În ciuda acestui îndemn puternic, minerii s-au luptat cu șomajul și depresia după incidentul din 2010. Când Mario Sepulveda, vocea clipului promoțional de mai jos, a aflat anul trecut că autoritățile nu vor intenta proces foștilor propiertari ai minei, a spus presei: “Astăzi vreau să sap o groapă adâncă și mă îngrop în ea. Doar că de data asta nu vreau să mă găsească nimeni.”

 

 

Puteți citi și:

Culisele operatiunilor de salvare a minerilor din Chile, la Discovery Channel. Ce spui doi dintre producătorii documentarului

Minerii blocați în Chile: Sfaturi de la astronauți și psihologi


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger