VIDEO Minele de aur devastează pădurea tropicală

0

Un film despre operațiuni miniere ilegale din Amazon care au afectat pădurea tropicală a devenit viral pe YouTube. Imaginile au fost filmate din Carnegie Airborne Observatory (CAO), un avion folosit de cercetători pentru a monitoriza și analiza pădurile din Peru.

 

mina

Problema exploatării aurului în Peru nu este foarte cunoscută, în ciuda impactului major pe care îl are. Potrivit lui Greg Asner, cercetător al Carnegie Department of Global Ecology, care a participat la dezvoltarea CAO, peste 50.000 de hectare de pădure au fost afectate de exploatările miniere doar în sudul regiunii Madre de Dios. Un studiu la care au participat membri ai echipei lui Asner și cercetători peruvieni și care va fi publicat în curând arată că rata de extindere s-a triplat în ultimii ani, urcând de la 2.166 de hectare pe an în anii de până în 2008 la 6.145 în anii ulteriori.

Dacă cifrele nu zic mare lucru, imaginile sunt elocvente – suprafețe extinse de pădure tropicală au fost distruse, iar cursurile de apă s-au transformat în bazine mlăștinoase. Cursurile de apă din zona exploatărilor miniere sunt roșii și transportă toxine și metale grele precum mercur spre satele din apropiere. Toate exploatările miniere din zonă sunt ilegale.

Guvernul din Peru nu are o estimare a numărului de mine de aur din țară, dar se pare că în acestea lucrează aproximativ 150.000 de oameni.

 

 

Sursa: mongabay.com


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger