VIDEO Milionarul care, de 11 ani, curăţă zilnic străzile oraşului unde locuieşte

1

Deşi această poveste poate suna a farsă, atâta vreme cât în România un astfel de gest nu şi-ar găsi locul nici în cea mai crâncenă cursă electorală, “Maestrul Curăţeniei” chiar există şi nu e protagonistul vreunei campanii publicitare. Domnul Yo, cum îl cunosc cei din Bahrain, este un afacerist coreean care de mai bine de un deceniu s-a mutat pe insuliţa arabă. În ultimii 11 ani, Yo şi-a înlocuit gimnastica de dimineaţă cu un obicei mai degrabă sănătos pentru întreaga comunitate: curăţă străzile.

 

millionaire-garbage-man-550x307

 

“În cartierul unde locuiesc, sunt multe gunoaie, care îi pot îmbolnăvi pe oameni,” spune afaceristul de origine coreeană. În loc să aştepte ca autorităţile să ia măsuri pentru curăţenie, bărbatul şi-a asumat rolul de “Maestru al Curăţeniei” şi în fiecare dimineaţă merge pe străzile din apropierea locuinţei sale, de unde strânge gunoaiele pe care le sortează selectiv, pentru a le duce la reciclat. După cum spun cei care-l cunosc, Yo nu suportă să vadă pe stradă nici măcar un chiştoc de ţigară. “Ăştia sunt toţi bani,” spune coreeanul, arătând spre un morman de gunoaie. Având un spirit comunitar foarte ascuţit, milionarul, care, de altfel, are o carieră de succes, reciclează şi cele mai mici gunoaie, pe care le colectează în pungi primite tocmai din Coreea de Sud. Yo a devenit o mică vedetă pentru locuitorii din Bahrain, care spun despre el că este “un exemplu de simplitate şi modestie, o prezenţă plăcută. E un model pentru tinerii din Bahrain.”

 

Sursa: Oddity Central

 

Poveşti cu altfel de milionari:

Milionarul excentric care a trăit cu 500 de dolari pe lună

 O milionară chineză s-a angajat măturătoare, pentru a le oferi un exemplu copiilor ei

Un filantrop american ascunde bani prin San Francisco şi îi îndeamnă pe oameni să-i caute


Un comentariu

  1. Si eu am curatat locul de picnic in padure. Prietenii s-au uitat la mine ca la o ciudata. Nu mi-a pasat. M-am simtit f bine mancand si uitandu-ma in jur la natura curata. Sper ca data viitoare sa ma ajute si ei…

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger