VIDEO. Micii rapperi din Kenya auși rime velo

0

Un grup de adolscenți săraci din cartierele sărăcăcioase din Nairobi, capitala Kenyei, a câștigat două premii în cadrul competiției de mediu „1 Minute To Save The World” („1 minut pentru salvarea lumii”), care a reunit clipuri video din întreaga lume, din Mexic până în Vietnam, pe tema schimbărilor climatice. Filmulețul „Me And My Bike” („Eu și bicicleta mea”), pe care îl puteți urmări mai jos, a fost recompensat cu 8.000 de dolari.

Clipul mai sus amintit a fost creat de Welfame, un grup de adolescenți kenyeni care transmit diverse mesaje prin intermediului hip hop-ului. Sunt cunoscuți și pentru filmulețul „Trash Is Cash” („Gunoiul înseamnă bani”), pe care vi l-am prezentat cu ceva timp în urmă, un alt clip în care sunt oferite soluții de reciclare pentru mahalaua din care provin micii rapperi.

În noua producție, Welfame prezintă un mesaj simplu și real: bicicletele sunt un mijloc de transport ecologic care poate reduce emisiile globale de dioxid de carbon. Unul dintre versuri explică foarte clar de ce: „Îmi face bine la sănătate, pentru că trebuie să fac mișcare, nu are nevoie de benzină, doar de picioarele mele și de ochii mei”.

Studiile susțin că dacă persoană înlocuiește într-o singură zi pe săptămână mașina cu bicicleta poate reduce emisiile de CO2 cu peste 450 de kilograme și economisi peste 800 de dolari. Plus că ar pierde și în jur de 9 kilograme în greutate.

Sursa: Huffington Post

Citiți și:

VIDEO. “Gunoiul înseamnă bani”, ne transmit micii rapperi kenyeni

Copiii săraci ai Marii Britanii, un scandal național

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger