VIDEO Maşina Google: fără pedale, fără frâne, fără volan

0

Google a dat publicităţii, acum două zile, informaţii şi imagini cu prototipul unei maşini care funcţionează fără volan, pedale sau frâne. Totul se rezumă la apăsarea unui buton şi maşinuţa se conduce singură, scrie Business Insider.

 

 

Compania Google intenţionează să producă cel puţin 100 de versiuni ale acestui prototip, care a fost construit cu ajutorul mai multor producători de componente auto, din mai multe colţuri ale lumii. “Programul şi senzorii fac toată munca. Aceste vehicule vor fi foarte simple, dar vă vor duce acolo unde aveţi nevoie doar printr-o simplă apăsare de buton”, spune Sergey Brin, cofondator Google, care a prezentat prototipul în cadrul evenimentului Code Conference.

 

 

“De când am început să lucrăm la proiectul Google maşina-care-se-conduce-singură am dorit să atingem acest ţel: de a crea un vehicul care să preia povara condusului de la şofer. Imaginaţi-vă cum ar fi să faceţi o plimbare în oraş pentru a lua prânzul fără să vă învârtiţi 20 de minute ca să găsiţi loc de parcare. Imaginaţi-vă că şi persoanele în vârstă se pot bucura de călătorie, chiar dacă, în mod normal, nu mai ştiu nici unde îşi pun cheile! Condusul sub influenţa băuturilor alcoolice? Devine istorie. Explorăm, acum, lumea vehiculelor autonome, prin prototipurile pe care le-am creat, care sunt gândite să funcţioneze singure şi sigur, fără intervenţia omului”, spune comunicatul de presă Google, publicat odată cu lansarea prototipului.

Maşinuţa funcţionează pe baza unor senzori şi a unui program computerizat, care fac toată munca. Aceşti senzori nu lasă loc pentru unghiuri moarte, pot detecta obiecte aflate la distanţă de două terenuri de fotbal, în toate direcţiile şi au diverse alte funcţii. Maşina merge cu o viteză de aproape 50 de kilometri pe oră; interiorul nu este luxos, dar este confortabil, conţine două locuri, spaţiu pentru bagaje, butoanele de pornire şi oprire a maşinii şi un ecran care arată traseul. Şi atât. Mai multe detalii despre proiect şi cum va evolua acesta puteţi găsi în permanenţă pe blogul Google. Filmuleţul de mai jos, care arată cum funcţionează acest vehicul, a fost publicat de Google acum două zile pe YouTube şi deja a depăşit 2.600.000 de vizualizări, devenind rapid viral şi răspândindu-se în toată lumea:

 

 

Surse şi foto (gif): Google, Business Insider

 

Puteţi citi şi:

FOTO Cum arătau la lansare cele mai mari pagini de pe Internet

VIDEO Jurnalele Google Glass documentează viaţa oamenilor din toate colţurile lumii

VIDEO Cum viaţa unui om al străzii a fost schimbată de o pagină pe Facebook


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger