VIDEO Mândrie și beton, povestea maramureșenilor plecați la muncă în străinătate

0

Muncesc 11 luni pe an în construcții și menaj la Paris, unde dorm înghesuiți în aparatamente mici de la periferie și se întorc acasă cel mult o lună pe an, în mașini scumpe, culeg prunele pentru horincă și cheltuiesc averi pe nunți, haine și petreceri. Este vorba despre țăranii din Maramureș și Tara Oașului care au migrat masiv la muncă în străinătate pentru a-și construi acasă vile de beton mai mari decât a vecinului.

Transformările din satele tradiționale din nordul țării au fost surprinse în imagini de fotograful Petruț Călinescu. El a urmărit viața cotidiană a țăranilor care trăiesc în condiții austere la Paris, dar afișează prosperitate acasă și a realizat expoziția foto Mândrie și beton care va fi vernisată pe 29 noiembrie, ora 19 la Muzeul Național al Țăranului Român din București.

Petruț Călinescu este un fotograf român independent. Fotografiile lui au fost publicate în National Geographic, Esquire, New York Times, Courrier International, The Times, Business Week, Paris Match, Financial Times.

Mandrie si Beton from petrut calinescu on Vimeo.

Portret from petrut calinescu on Vimeo.

Interviu, Mandrie si Beton 3 from petrut calinescu on Vimeo.

patrick from petrut calinescu on Vimeo.


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger