VIDEO. Mașina de 10.000 de dolari care merge cu aer

5

De când am început să percepem efectele schimbărilor climatice, tot căutăm forme de combustibili alternativi. Am văzut mașini hibrid, mașini pe gaz, mașini electrice, mașini care merg cu uleiuri vegetale sau cu deșeuri. Acum a apărut și mașina care merge cu aer.

Air Pod-ul a fost creat în Marea Britanie și funcționează pe bază de aer comprimat. Filmulețul de mai jos ne arată cum funcțonează această minunăție cu trei roți și două uși. Mașina, care seamană cu vehiculul din Familia Jetsons, aproape că nu poluează deloc, va costa în jur de 10.000 de dolari și va merge cu o viteză de până la 80 de km/h.

Ăsta să fie viitorul transportului urban?

Tags:5 comentarii

  1. Da,este interesanta inventia si normal ar fi sa urmeze cercetari de perfectionare care sa duca in scurt timp la lansarea acestor automobile pe piata….Dar asta nu se va intampla niciodata in urmatorii o mie de ani,pana cand acest blestemat de petrol nu va dispare din rezervele pamantene! Multimiliardarii din industria petroliera vor avea grija sa faca disparuta aceasta realizare despre care nu ve-ti mai auzi nimic in viitorul vostru tot asa cum au disparut multe inventii pe baza de hidrogen sau electricitate despre care nu mai stim nimic.

  2. Nu multimiliardarii din petrol sunt problema. Tehnologia de acolo o stapaneste orice inginer. Ceva asemanator folosea si Traian Vuia la primul sau avion. Aerul comprimat trebuie produs cumva si daca faci totalul vezi ca e mai ieftin sa iei un vehicul conventional cu toate accizele pe care le contine pretul benzinei. Apoi oamenii vor masini aratoase, comode, mari.

  3. Guy NEGRE este cel care a inventat acest vehicul, e francez, si tot promite producerea acestuia de vreo 10-15 ani. In fond e vorba de vanzarea unei francize, in sistem piramidal

  4. Cum sa lase romanii nostrii ditamai X6-urile sau Q7-urile pt asta mica ?:))) Pai cum mai agati femei cum iti mai arati puterea financiara fata de rude si vecini ??? Ar trebui mai intai sa se schimbe si mentalitatea omului in general, nu numai a romanilor. Dar cum spunea cineva mai sus, NU VETI MAI AUZI NIMIC DESPRE ASTA !

  5. Mai fratilor, aerul comprimat e cea mai scumpa energie. Adica masina nu polueaza deloc, dar in producerea aerului comprimat intra mai multa energie, decat am folosi la un automobil electric. Cand e varba de benzina se schimba treaba. Motoarele pe benzina sau motorina nu pot ajunge nici macar la 50% randament.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger