VIDEO. Legi originale impotriva defrisarilor: In Indonezia, fiecare cuplu casatorit trebuie sa planteze 5 copaci

6

In majoritatea tarilor de pe glob, ceremonia casatoriei inseamna doar inceputul unei noi familii. In Indonezia, ea incepe sa capete o semnificatie mai larga: pe langa familii noi, inseamna si vieti noi si o sansa pentru padurile decimate. In lupta din ce in ce mai acerba impotriva defrisarilor, statul indonezian s-a gandit sa creeze o noua lege prin care sa oblige cuplurile care doresc sa se casatoreasca sa planteze 5 copaci in timpul ceremoniei. Gestul este atat unul simbolic, cat si unul cu efect real si educational.

Oare ar avea sanse o astfel de lege si in Romania?

Pentru a afla mai multe, urmariti reportajul de mai jos:

Sursa: Reuters

Tags:6 comentarii

 1. Da,
  In Iasi la casatorie trebuie sa faci dovada ca ai plantat un pom sau sa platesti “taxa de pom”. Teoretic cu banii aia primaria planteaza pomi – nush daca chiar se face dar ideea e ca exista si in Romania initiativa aceasta.

  • toata lumea plateste taxa de pom. banii merg in bugetul local. cat de bine sunt administrati stie fiecare iesean…

 2. Dr. Gionescu on

  Au bagat recent legea asta pt. ca Indonezia vreme de 60 de ania fost cea mai defrisata tara din lume, s-a taiat totul pt. arborii din esenta scumpa, din care isi facc noptiere miliardarii ca Branson sau Gates sau Trump. Padurea a fost taiata asa salbatic ca urangutanii umbla acum pe bulevardele din Djakarta ca au ramas fara habitat. Autorii (cu NUP, evident): corporatiile mondiale de mina cu guvernantii locali hamesiti de bacsisuri.

 3. Bravo!
  Probleme de genul acesta exista peste tot si fiecare suntem vinovati intr-o masura mai mare sau mai mica pentru halul in care arata lumea noastra (la nivel local si global). Dar atunci cand constientizam greselile facute si ne asumam raspunderea pentru ele, iar apoi ne apucam sa punem in practica solutiile gasite, avem sansa de a repara stricaciunile.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger