VIDEO Jurnaliștii vând ŞOC ieftin la târgul de mărţişoare de la MŢR

2

Șoc și groază la Muzeul Țăranului Român, unde “jurnaliștii șobolănești” au luat cu asalt Târgul Mărțișorului. După ce i-au șocat pe participanți cu un marș printre tarabele cu mărțișoare purtând o pancartă cu “Jurnaliștii nasc mărțișoare vii” și un șobolan pe umăr, i-au îngrozit, mai apoi, cu mărțișoare cu Ceaușescu.

Capul răutăților este Vlad Ursulean, jurnalist independent, care a pus la cale un adevărat atelier meșteșugăresc la Casa Jurnalistului. El a strâns vreo 20 de jurnaliști care au făcut al doilea lucru la care se pricep cel mai bine, după scris, adică mărțișoare. Din vânzarea lor, Vlad vrea să plătească o chirie la Casa Jurnalistului. Într-un scurt interviu, Vlad ne povestește ce se vinde mai bine la târg, dar și  ce mărțișoare le recomandă protestatarilor de la Unirii, din mijlocul cărora a filmat documentarul “Tinerii adormiți aruncă cu pietre. We are fucking angry”. După ce a scăpat teafăr din bătaia cu pietre, a scris un reportaj care a bătut presa mainstream pe Internet.  Mai aveți timp până pe  29 februarie, inclusiv, să mergeți la MŢR și să vă cumpărați cu 5 lei mărțișoare jurnalistice.

de Roxana Bucată

E interesată lumea care vine la târg de mărțișoarele jurnalistice?

Da! Am împărțit o grămadă de ȘOC și SENZAȚIONAL. Oamenii erau, la început, super contrariați, mai ales când mărșăluiam cu pancarta strigând ceva de jurnaliștii șobolani. Însă au venit la stand, le-a plăcut scandalul, au cumpărat BREAKING NEWS-uri. Avem niște mărțișoare cu Ceaușescu și Leana la proces pe care nu le cumpără nimeni, dar oripilează bătrânii. Nu știu de ce le ținem acolo, e amuzant. Ah, și au venit de la ziare, televiziuni, s-au dat și ei în stambă cu LIVE și NEWS ALERT.

E adevărat că mărțișoarele THINK OUTSIDE THE BOX s-au dat ca pâinea caldă?

Ca pâinea caldă la Sfântu Gheorghe. 🙂 M-au intrebat mai mulți moși cum vine asta, cum să gândești în afara cutiei? Le-am arătat cutia de mărțișoare.

Cine a muncit la mărțișoare?

Au fost vreo 20 de jurnaliști care au trudit la mărțișoare sau au băut ca porcii lângă cei care trudeau, contribuind, însă, cu creativitate și scandal.

Cât costă mărţişoarele și ce faci cu banii?

Vindem ȘOC ieftin, la fel ca televiziunile. Costă 5 lei doza de SENZAȚIONAL. Cu banii plătim o lună de chirie la Casa Jurnalistului, comunitatea gazetarilor de gherilă.

Te aștepți să vezi pe stradă oameni cu SENZAȚIONAL sau RUGAȚI-VĂ în piept?

DA. Vindem câteva sute și sunt chestii de purtat. Oricine poate fi BREAKING NEWS. Sau măcar PIRAT. Sau ZIARIZDĂ

Tu ce mărțișor porți?

Port trei mărțișoare: LIVE, ÎN RELUARE și THINK OUTSIDE THE BOX. Le-am ales pentru că sunt roșu, galben și albastru. Arăt ca un pensionar veteran, dar e mișto

Ai și pancarte la stand, cum se dau?

Pancartele se dau cel mai bine. Se termină în fiecare zi, nu putem să facem destule. Zici că ne-am pogorât direct din Piața Universității. Campionul e JOS IARNA, dar merge și REVOLUȚIA E ÎN NOI! O grămadă de oameni ne spuneau că ar cumpăra dacă aveam cu JOS BĂSESCU. Le-am spus că noi ne luptăm doar cu natura.

Ai recunoscut protestatarii de la Unirii printre cumpărători? Ce mărțișoare le recomanzi?

Da, ne cam recunoșteam. Mărțișoarele cu PIRAT au avut succes printre ei. Le recomand lacătele pe care scrie LIBERTATE. Sunt lacăte fără cheie, dar care au fost tăiate cu bomfaierul. Asta ar trebui să facem și noi când ni se încuie viitorul.

Ce mărțișor-mesaj ai pentru colegii de breaslă?

Pentru breasla jurnaliștilor am mărțișorul cu “Te iubesc, dar nu pe tine”.

Foto: Vlad Ursulean, Ioana Moldoveanu


2 comentarii

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger