VIDEO “Jocurile Olimpice au fost mereu puţin gay. Hai să le păstrăm aşa!”

3

Iată cum a răspuns Canada legilor anti-gay din Rusia, cu ocazia începerii Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci: printr-un material video oferit de Canadian Institute of Diversity and Inclusion (CIDI), al cărui mesaj este simplu – jocurile acestea au fost mereu “puţin gay”, haideţi să luptăm pentru a le păstra aşa!

 

 

Proba de sanie, masculin, la dublu, a fost imaginea perfectă pentru a ironiza, cu umor şi subtilitate, decizia autorităţilor ruse de a promova legi anti-gay, o decizie care a stârnit controverse şi chiar reacţii de boicot la adresa Jocurilor Olimpice de Iarnă care încep astăzi la Soci (Rusia). Modalitatea prin care institutul canadian pentru diversitate a răspuns acestei decizii a ruşilor a fost apreciată şi aplaudată de lumea virtuală, scrie BuzzFeed.

„Discrimarea din Rusia este inacceptabilă. Vrem să ne arătăm sprijinul pentru comunitatea LGBT şi, în special, pentru atleţii aflaţi în competiţii la Soci”, a declarat Michael Bach, fondator şi CEO al CIDI. Odată cu lansarea materialului video, institutul invită pe oricine doreşte să susţină mesajul pentru egalitate în drepturi pe care îl promovează acţiunea lor să îşi arate public sprijinul prin schimbarea fotografiei de profil de pe Facebook cu cea a celor două siluete ale concurenţilor la proba de sanie masculin, care, suprapuse, formează semnul „egal”.

 

 

În alt registru, dar tot plin de umor, dacă doriţi să vedeţi ce anume scriu pe Twitter jurnaliştii sosiţi săptămâna aceasta la Soci, pentru a urmări Jocurile Olimpice, vă invităm să parcurgeţi acest rezumat realizat de EuroNews.

 

Surse: CIDI, BuzzFeed, EuroNews

Foto: CIDI

 

Puteţi citi şi:

FOTO Arenele Jocurilor Olimpice, devenite ruine

Canada: Lideri politici vor să impună vize politicienilor ruşi care au votat legile anti-gay

Londra 2012 – cele mai verzi Jocuri Olimpice


3 comentarii

  1. Nu o sa mai urmaresc totb daca mai livreaza articole despre subiect.Gindirea in afara cutiei inseamna foarte multe alte in afara acestuia…

  2. Asta este ultima pictatura! Este inacceptabil ca un site de stiri, un site care se ocupa cu EVENIMTENTE, care in fond si la urma urmei este responsabil pentru transparenta si claritatea, ca sa nu zic concizia in general, a lucrurilor, sa livreze, si nu o odata, ci in numarate (atent) randuri stiri despre subiect! In incheiere nu pot decat sa revin la cuvintele domnului de mai sus: “Gindirea in afara cutiei inseamna foarte multe alte in afara acestuia…”- W.F.Goe pp.389 “Liber arbitru si normativitate in creatia populara” editura Res Extensa 2000, Ploiesti

    Sunteti baieti destepti, eu va sfatuiesc sa reveniti la stiri mai normale la cap daca nu vreti sa pierdeti cititori.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger