Iranians, we love you. We love you Israeli people

0

Dacă, pentru unele popoare, reţelele sociale au devenit focare ale revoluţiei, pentru altele ele s-au transformat în câmpuri de luptă. Săptămâna trecută, scrie un blogger de la New York Times, armata israeliană a început o campanie virtuală de discreditare a bloggerilor palestinieni, care au atribuit în mod eronat imaginea unei fete rănite într-un accident din 2006 unui atac israelian recent şi au afirmat tot eronat că o fotografie a unui atac aerian al Israelului din 2009 este nouă. Dar tot în acest context, un cuplu de graphic designer-i israelieni au lansat o campanie de social media în care şi-au exprimat dragostea pentru iranieni.

Ronny Edry şi Michael Tamir au folosit Facebook-ul ca instrument al diplomaţiei şi să reducă teama privind un posibil război între Israel şi Iran adresându-se direct cetăţenilor iranieni. Cooptând studenţi în graphic design, cuplul le-a facilitat israelienilor, pe Facebook, postere cu ei înşişi şi cu sloganul: “Iranieni, nu vă vom bombarda niciodată ţara. Vă iubim”.

Într-un mesaj adresat poporului iranian şi postat alături de afişele mai sus amintite pe Facebook, Ronny Edry a scris aşa: “Pentru a exista un război între noi, mai întâi ar trebui să ne fie frică unii de alţii, să ne urâm. Mie nu mi-e frică de voi, nu vă urăsc. Nici măcar nu vă cunosc (…) Mai văd câteodată aici, la TV, câte un iranian care vorbeşte despre război. Sunt sigur însă că nu-i reprezintă pe toţi iranienii. Dacă vedeţi şi voi pe cineva vorbind la TV despre intenţia de a vă bombarda, fiţi sigur că nu îi reprezintă pe toţi ai noştri”.

La două zile de la postarea primelor afişe, graphic designer-ul israelian a primit mesaje de pace şi de iubire de la iranieni. “Şi noi vă iubim”, scria unul din ei. “Cuvintele tale ajung la noi în ciuda cenzurii”. Iranienii au postat şi ei afişe cu mesajul “We Love You Israeli People” pe pagina de Facebook a studenţilor în graphic design şi pe noul blog Israel Loves Iran.

În clipul video de mai jos, Edry spune că, în numai 48 de ore, din Iran au venit sute de mesaje de împărtăşire a iubirii. Clipul este un apel la donaţii. Obiectivul graphic designer-ului israelian este să strângă un milion de dolari pentru a cumpăra spaţiu de publicitate şi a se asigura că toată lumea va înţelege că “nu va exista niciun război”.

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger