VIDEO. Insulele de gunoaie plutitoare din China

1

Ploile torentiale din China au adus cu ele inundatii extreme care au afectat 134 de milioane de oameni din 28 de provincii si au dus la formarea unor uriase insule de gunoaie – de la deseuri menajere pana la plastic si crengi de copac – ce ameninta regiunea barajului Three Gorges Dam. Unele portiuni sunt atat de groase, incat oamenii pot pasi efectiv pe ele. In jur de 3.000 de tone de gunoaie sunt colectate zilnic din zona barajului, insa s-ar putea ca muncitorii si echipamentul limitat sa nu faca fata mormanelor.

In ultimii ani, cantitatea de gunoaie din raul Yangtze a inceput sa scada, potrivit China Daily, insa un strat de deseuri gros de 60 de centimetri a prins forma in fata barajului Three Gorges Dam o data cu inceperea sezonului ploios, in iulie, acoperind o suprafata de peste 50.000 de metri patrati. Mormanele s-au ingrosat intre timp si ar putea bloca portile barajului si afecta elicele si fundul vaselor care traverseaza regiunea, dar si peisajul si calitatea apei. In unele locuri, in lipsa echipamentelor specializate in colectarea deseurilor, oamenii pescuiesc de unii singuri deseurile din apa cu ustensile rudimentare.

Peste 150 de milioane de oameni traiesc langa baraj si in amonte, insa o serie de orase inca nu sunt echipate corespunzator pentru colectarea gunoaielor care plutesc pe Yangtze. Localnicii isi arunca deseurile direct in rau, afectand siguranta barajului in sezonul ploios. In jur de 150.000-200.000 de metri cubi de gunoaie plutitoare sunt adunati din regiunea barajului in fiecare an.

China Three Gorges Corporation cheltuieste circa 10 milioane de yeni (1,48 de milioane de dolari) anual. Costurile pentru anul acesta ar putea fi mai mari, scrie Tree Hugger, pentru ca eforturile vor fi indreptate mai mult inspre cele 9,61 de milioane de oameni evacuati pana acum, cele 875.000 de case prabusite si cele 8,76 de milioane de hectare de pamant agricol distruse.

Foto: Captura Youtube

Tags:Un comentariu

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger