VIDEO: In Louisiana ploua cu petrol?

8

In plina criza economica, aceasta veste ar fi una buna pentru multi dintre noi. In conditiile in care ne permitem din ce in ce mai putine cumparaturi, combustibilul din cer ar putea constitui un aport important la economiile noastre zilnice. Dar nu e chiar asa. Locuitorii din River Ridge, de langa New Orleans, au fost mai degraba socati de acest nou fenomen din vietile lor. Filmarea este dezbatuta in SUA si nu a fost formulata deocamdata o concluzie clara.

Conform Agentiei Nationale de Meteorologie din SUA, citata de 10connects.com, “este intodeauna posibil ca vaporii de apa sa care cu ei petrol pe distante scurte, dar notiunea de ploaie neagra nu este posibila”. Tot ei recunosc insa ca ploaia se poate amesteca cu alte particule. De exemplu, in desert, cand bate vantul si sunt precipitatii, se poate starni o ploaie noroioasa.

Un alt site, Jalopnik.com, scrie in analiza sa ca, in conditii normale, petrolul nu are cum sa se evapore, desi dispersantii pot face ca o parte din vaporii de petrol sa se amestece cu cei de apa. O concluzie sigura nu exista. Exista o filmare si cateva marturii de la localnici. Vedeti si judecati voi.

Sursa: The Huffington Post

Tags:8 comentarii

  1. Poate sa fi fost o tromba marina care a aspirat petrol/ulei din mare/lac, iar cand nu a mai putut fi sustinuta masa a cazut inapoi la pamant impreuna cu apa de ploaie. Ceva asemanator cu ploile cu pesti, broaste, etc.

  2. Pingback: Razboi întru Cuvânt » STIRI 24-25 IUNIE

  3. se stie ca unele componente/fractii petroliere au presiuni de vapori redusa/temperatura de vaporizare scazuta,iar conditiile microclimatice /climatice marine au favorizat antrenarea unor componente mai volatile de la locul accidentului.
    ajuns deasupra unei zone continentale si in contact cu o masa de aer cu temperatura si presiune diferita ,au condus la precipitatii cu petrol.
    este termodinamica valabila aici.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger