VIDEO În 12 ani, un bucătar a oferit 1,5 milioane de porţii de mâncare oamenilor străzii

0

Narayanan Krishnan are 34 ani, aparţine unei caste superioare, potrivit ierarhiei sociale hinduse, şi ar fi putut avea în faţă un viitor strălucit ca bucătar într-un restaurant de lux. Cu toate acestea, bărbatul şi-a dat seama că nu-şi dorea ca toată viaţa să gătească mese sofisticate pentru elite, ci să-i ajute pe cei nevoiaşi. Aşa se face că, în 2003, a fondat o organizaţie neguvernamentală care a servit până acum oamenilor fără adăpost din India peste 1,5 milioane de porţii de mâncare.

 

Narayanan-Krishnan3-550x823

 

În 2002, Narayanan lucra ca chef într-un restaurant de lux din India şi tocmai se pregătea să-şi schimbe locul de muncă, după ce primise o ofertă de a lucra într-un hotel elveţian de cinci stele. Înainte de a pleca în Europa, tânărul şi-a vizitat părinţii în orăşelul Madurai, unde a văzut pe stradă un bătrânel care, de foame, îşi mânca propriile fecale. De atunci, a început să-l ajute pe bătrân cu hrană, iar la scurtă vreme după aceea şi-a dat demisia şi a renunţat la ideea de a pleca în Elveţia. “În noaptea aceea, mi-am zis: ce fac eu aici? Vând o farfurie de orez pentru zece dolari la hotel, unde oamenii vin să mănânce de fantezie, distracţie, bucurie şi recreere. Nu de foame. Mănâncă numai jumătate de porţie şi lasă restul în farfurie. Atunci am avut o scânteie, una foarte puternică,” spune Narayanan, care primise numeroase premii ca bucătar.

Un an mai târziu, tânărul a înfiinţat Akshaya Trust, o organizaţie neguvernamentală al cărui nume e inspirat din mitologia hindusă: zeiţa  Annapoorani şi-ar fi folosit castronul ei “Akshaya” (inepuizabil) pentru a-i hrăni pe cei săraci, fără ca acesta să se golească vreodată.

 

 

Din 2003, programul lui Narayanan şi al colegilor lui începe zilnic la ora 4 dimineaţa, când dubiţa lor primită prin donaţii străbate peste 200 de kilometri în Madurai, în căutarea nevoiaşilor care trăiesc pe străzi şi care au nevoie de hrană. Mâncarea pe care le-o prepară acestora este simplă, folosind reţete vegetariene. Zilnic, organizaţia hrăneşte circa 400 de persoane, multe dintre acestea fiind abandonate de familii, suferind de boli mintale sau fiind prea bătrâni pentru a-şi mai purta singuri de grijă.

Donaţiile pe care le primeşte acoperă numai 22 de zile dintr-o lună, restul banilor fiind oferiţi chiar de bucătar, din închirierea unei case primite moştenire de la bunicul său. În ceea ce priveşte propria întreţinere, Narayanan are parte de ajutorul familiei.

Sursa: Oddity Central

Puteţi citi şi:

O tânără a strâns 3.600 de euro în 24 de ore pentru a-l trimite pe un om al străzii acasă, în Jamaica

VIDEO Un bărbat îi serbează ziua de naştere unei femei fără adăpost

Un poliţist din New York i-a cumpărat ghete unui om al străzii

Cum a devenit o fată a străzii campioană mondială

FOTO Portrete emoţionante ale unor oamenii străzii

Din stradă, pe terenul de fotbal: Campionii la European Homeless Cup 2013 sunt români


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger