VIDEO Hârtie obișnuită, transformată în touch screen

1

De regulă, dispozitivele touch screen sunt realizate din straturi de component electronice și chimice. Mai nou, s-a descoperit o metodă prin care orice hârtie normal poate fi transformată în touch screen cu ajutorul cernelei care-și schimbă culoarea și al unui sensor. Ceea c ear putea marca începutul cărților interactive, al tapetului schimbător și al unor tipuri de expunere muzeală noi.

 

Kohei Tsuji și Akira Wakita de la Keio University din Japonia au realizat un nou display tipărind o latură a hârtiei cu cerneală schimbătoare, inserând în ecran un circuit electric. Dispozitivul creat își păstrează perfect elasticitatea hârtiei.

”Atingerea hârtiei activează un senzor de cupru lipit de spatele hârtiei. Acesta trimite electricitate prin sârmele de argint colorate, care încălzesc electrozii din pastă de carbon. Căldura radiază prin hârtie, până la partea imprimată cu cerneală de culoare schimbătoare. Această cerneală este un cristal lichid, iar moleculele ei se organizează în forme elicoidale când sunt expuse la căldură. Structura naturală a acestor forme elicoidale interacționează cu lumina, reflectând doar anumite lungimi de undă. Materialul își schimbă culoarea din roșu în albastru sau verde, la contactul cu o sursă de căldură, dat fiind că această structură de cristal lichid se modifică în același timp cu tempreratura,” arată cei doi japonezi.

 

Sursa: TreeHugger

 


Un comentariu

 1. “cerneala schimbatoare”…omg!

  de ce nu variabila, nestatornica, fluctuanta, inconstanta, inconsecventa, modificabila…etc
  sau si mai simplu “cerneala care isi schimba culoarea”.
  (in original “colour-changing ink”):

  http://anguishedrepose.com/tag/kohei-tsuji-and-akira-wakita/

  cind vad traduceri din astea dupa ureche (denumite tehnic “furculisioane”), realizez ca de fapt traducatorul (de doua ori tradator in acest caz), nu are probleme cu limba engleza ci cu cea romana, pe care se pare ca nu o stapineste atit de bine incit sa o foloseasca in intreaga sa bogatie, apelind la formule stereotipe sau la traduceri directe.
  nu e un caz izolat, e aproape un flagel si cred ca fiecare dintre noi putem face ceva in aceasta privinta.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger