VIDEO Gropile din asfalt care trimit mesaje autorităţilor, să le repare

0

Repararea gropilor de pe străzi, care ne zgâlţâie zi de zi, e o problemă cu care autorităţi din multe ţări nu catadicsesc să ţină pasul. Aşa că cetăţenii sunt nevoiţi să treacă la treabă şi să convingă cât mai creativ administraţiile să ia măsuri. După povestea britanicului care desena pe asfalt penisuri uriaşe, în jurul gropilor, pentru a grăbi reparaţiile, facem azi cunoştinţă cu gropile din Panama City, care trimit automat mesaje pe Twitter direcţiei de administrare a drumurilor din capitala statului Panama.

 

tweeting-pothole-tweets

 

O agenţie de presă din Panama City a montat senzori în gropile căscate în asfaltul din centrul oraşului. De fiecare dată când o maşină trece printr-una din aceste gropi, un mesaj este trimis automat spre departamentul de lucrări publice al primăriei, prin intermediul reţelei sociale Twitter. S-au părea că El Hueco Twitero (Groapa care trimite mesaje Twitter) a reuşit să enerveze autorităţile prin numărul mare de mesaje (şi implicit de maşini care trec prin gropi), iar responsabilii au început să ia măsuri şi să repare din ele. Mai mult, din ce în ce mai mulţi locuitori ai oraşului au început să semnaleze pe contul de Twitter al gropii şi alte exemple de mici “prăpastii” căscate în asfaltul străzilor.

Mai jos, puteţi vedea un filmuleţ despre cum funcţionează acest sistem ingenios, pe care ne-ar plăcea să-l testăm cât mai curând şi-n oraşele şi satele româneşti, unde gropile joacă deja rolul de specific local.

 

Sursa: BigThink

 

 

 


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger