VIDEO. Google Street View oferă tururi gratuite în marile galerii de artă ale lumii

4

 

Tehnologia Street View de la Google le permite utilizatorilor să hoinărească virtual pe bulevardele unor orașe îndepărtate și să le admire arhitecura de la distanță. Mai nou a făcut disponibil și un tur prin marile galerii de artă ale lumii, prin care userii pot admira unele dintre cele mai faimoase opere de artă la o rezoluție foarte înaltă, de ordinul gigapixelilor.

Google Art Project, cum a fost botezat noul serviciu, se folosește de aceeași tehnologie din spatele serviciului Street View pentru a oferi un tur virtual în 17 muzee celebre, printre care Galeria Națională din Londra, Galeria Uffizi din Florența, Muzeul Metropolitan de Artă din New York sau Muzeul Rijks din Amsterdam, scrie PopSci. Serviciul nu permite un tur integral al muzeelor decât utilizatorilor care plătesc, însă folosind un automobil Street View în miniatură, a cartat peste 385 de încăperi din 17 galerii, care adună împreună mii de opere de artă.

Foto: Captură Google Art Project

Citiți și:

Cum să fotografiezi soarele cu o cutie de bere

Tags:4 comentarii

  1. Apreciez initiativa Google Art Project.ca fiind extrem de benefica pentru procesul de culturalizare al oamenilor. Sunt unul din miliardele de oameni care n-au posibilitati materiale sa viziteze si sa admire operele de arta aflate in marile galerrii ale lumii.Abia astept sa pot colinda virtual aceste galerii de arta.Imi place pictura si oricand am prilejul vizitez la mine acasa vernisajele de arta. dar in strainatate n-am cum sa ajung. Este foarte important sa am acces la operele marilor pictori ai lumii. Este un act de cultura.ceea ce vor face. Acum nu stiu care vor fi conditiile ca vorba aia nu cred ca Google Art Project va face un act de caritate. In urma cu ceva timp am intrat in palatul unui neispravit de tipul “GOAGAL” si am vazut peretii incarcati cu tablouri cred ca erau din epoca renascentista, numai ca de bogatia picturala cumparata pe bani grei de catre acest individ se bucura doar un cerc restrans de persoane. El se lauda ca parte din averile sale colosale care nu luasera drumul “paradisului fiscal” au fost investite in aur,bijuterii si opere de arta. Pe el nu-l interesa opera de arta ca sa-i bucure sufletul ci o considera ca un mijloc prin care sa-si etaleze bogatia. Astept concretizarea initiativei.

  2. Pingback: Google oferă 20.000 de dolari celui care reuşeşte să spargă Chrome » Think Outside the Box

  3. Pingback: Un success-story urban: Miraculoasa renastere a orasului Bogota (1) » Arhiva TOTB.ro

  4. Pingback: Google Maps face turul magazinelor şi al restaurantelor | TOTB.ro - Think Outside the Box

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger