VIDEO Google sărbătoreşte a 41-a ediţie a Zilei Pământului

0

Dacă deschizi pagina de căutare Google astăzi vei fi întâmpinat de o scenă inspirată din Eden, ilustrând animale sălbatice în habitatul lor natural. Astfel, Google celebrează a 41-a aniversare a Zilei Pământului care are ca scop creşterea gradului de conştientizare şi apreciere a lumii naturale.

Scena interactivă ilustrează doi ursuleţi panda, dintre care unul îl zguduie pe celălalt cu un strănut când eşti în dreptul lui cu mouse-ul. În acelaşi peisaj, un peşte înoată după care este prins în ghearele unui urs, un urs koala se caţără pe un eucalipt şi un pinguin sare de pe iceberg.

Un pui de panda stranutand i-a inspirat pe creatorii logo-ului Google

Anul trecut, Google a celebrat Ziua Pământului cu o imagine a unei păduri tropicale şi a şase papagali, iar anul anterior, Ziua Pământului a fost marcată printr-o ilustraţie cu o cascadă şi un curcubeu.

Deşi multe voci pun la îndoială eficacitatea acestei zile de a creşte gradul de conştientizare asupra problemelor de mediu, prima Zi a Pământului din 22 aprilie 1970 este considerată momentul de lansare a mişcării moderne de protecţie a mediului. Organizatorii spun că Ziua Pământului are ca scop “activarea oamenilor şi organizaţiilor în vederea întăririi luptei colective împotriva relaţiei exploatative a omului cu planeta”.

Foto: captura foto

Cititi si:

6 moduri in care natura face curatenie dupa noi

WWF protejeaza casa ursului brun din padurile seculare ale Romaniei

Earth Hour 2011: O ora de intuneric pentru salvarea planetei

Tags:Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger