VIDEO Fragmente din documentarul “Ia mâna de pe șist”, diseară, la Dianei 4

0

Fragmente din documentarul “Ia mâna de pe șist” realizat de Matei Budeș și produs de ViraFilms vor fi arătate diseară, la Dianei 4, în cadrul evenimentului de închidere a proiectului CeRe “Comunități Active pentru Mediu”. Documentarul este în curs de realizare și este rezultatul unei munci de documentare a impactului exploatării gazelor de șist asupra comunităților locale.

 

vira


Materiale video proiectate prezintă scene din realitatea conturată în jurul explorării si exploatării gazelor de șist: campanii de informare, proteste, dezbateri, investigații, evoluția discursului public. Cum se activează societatea civilă când statul o ignoră? Proiecția va fi urmată de o dezbatere.

Asociația Vira este o organizaţie nonguvernamentală cu profil cultural înfiintată la Bârlad în anul 2006. Începand cu ianuarie 2012, AsociaţiaVira s-a implicat în proiecte ce au ca scop informarea, stimularea participării şi responsabilizării civice în problema explorării şi exploatării gazelor de şist prin fracturare hidraulică pe teritoriul României, în special în zona judetului Vaslui.

 

Puteți citi și:

Cinci filme documentare realizate de liceeni despre problemele din comunitățile lor, la Elvira Popescu

Ateliere de creație și de filme verzi la Pelicam

Răscoala de la Pungești. 7 decembrie 2013


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger