VIDEO Faceți cunoștință cu ”breatharian-ul” care mănâncă de doar zece ori pe an

0

Pe TOTB.ro am avut o serie întreagă despre curente alimentare, de la consumatorii de hrană vie, până la fructarieni. Însă ne-a scăpat cel puțin o astfel de tendință, cunoscută sub numele de breatharianism – într-o traducere liberă, adepții unei astfel de alimentații s-ar putea numi respiratorieni. Altfel spus, aceștia susțin că se hrănesc doar cu aer, lumină și ”vibrații.”

 

Kirby-de-Lanerolle

 

Kirby de Lanerolle este unul dintre cei care se declară respiratorieni, susținând că nu consumă hrană obișnuită decât de vreo zece ori pe an. Totodată, este cunoscut drept singura persoană care a terminat un maraton după ce în prealabil a consumat numai apă timp de trei luni.

Acest regim de viață nu e unul tocmai lesne de dus, iar multe persoane au murit încercând să trăiască doar cu apă, aer și meditație. Deasupra altora plutesc acuzații de fraudă, atâta vreme cât, în vreme ce declarau public că supraviețuiesc fără hrană, în casele lor au fost descoperite provizii ascunse de mâncare ca oricare alta. Cu toate acestea, câteva exemple, dintre care unul extrem de cunoscut este al lui Prahlad Janal, un indian care spune că nu a băut și nu a mâncat nimic de peste 70 de ani, îi pun pe gânduri pe cercetători. Bătrânul Janal, care practică meditația din adolescență, a fost supus mai mult teste științifice, la finalul cărora specialiștii s-au declarat bulversați: corpul acestuia nu avea nevoie de niciun fel de hrană obișnuită pentru a funcționa. Deși cazul lui era cercetat cu interes pentru a dezvolta tehnici de supraviețuire în condiții extreme, breatharianism-ul nu a putut fi transformat îmtr-o metodă infailibilă, iar numeroasele cazuri de fraudă sau moarte prin înfometare fac din această tendință o controversă.

 

 

Kirby de Lanerolle spune însă că e respiratorian pe bune, nemaiconsumând mâncare în ultimii cinci ani. Bărbatul a fost multiplu campion național la tir, boxer profesionist, consilier la Ministerul Serviciilor Sociale din Sri Lanka, director al Secretariatului Național pentru Voluntariat și antreprenor de succes, toate reușitele intervenind însă ca urmare a unui ”nou nivel de conștiință” pe care l-a atins. De Lanerolle recunoaște că a traversat o mare transformare după ce, la 16 ani, era dependent de droguri, adicție depășită prin voință, meditație și obiceiuri alimentare neobișnuite. Treptat, a ajuns ca în urmă cu cinci ani, în urma descoperirii unor manuscrise aparținând unor oameni care țineau luni întregi post negru, să încerce să trăiească fără hrană. Potrivit acestor guru care promovează breatharianism-ul, multe boli, precum cancerul, diabetul sau afecțiunile cardiace, sunt provocate de alimentație. Dacă inițial a renunțat la apă timp de o săptămână, srilankezul a ajuns să consume hrană o dată la câteva luni, finalizând un maraton de 31 de kilometri doar cu energia provenită din ”fotoni, vibrații și vânt”. În ultimele zece luni, bărbatul susține că a consumat hrană de doar șapte ori, în mese limitate la 500 de calorii, și că de fiecare dată s-a simțit obosit și bolnav.

Medicii nu recomandă începerea unei asemenea ”diete” pe bază de respirație, atâta vreme cât înfometarea a dus la moartea a numeroși adepți breatharieni. În jurul acestui curent s-au născut, de asemenea, multe secte, ai căror lideri au fost demascați pentru impostură. Un caz celebru este cel al lui Wiley Brooks, fondatorul Breatharian Institute of America care, deși propovăduia abstinența în fața ”poluării cu hrană,” a fost surprins de presa americană înfulecând pofticios dintr-un hotdog și sorbind dintr-un Slurpee de la McDonalds. Acesta recomanda adepților săi să îmbine dieta junk food cu incantații magice, pentru a transgresa planurile realității.

Sursa: OddityCentral


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger