VIDEO Expoziţia cântecelor uitate

0

“The Forgotten Songs” este o expoziţie realizată pe o alee din oraşul australian Sydney, din colivii de păsări, al cărei scop este de a atrage atenţia asupra urbanizării excesive care alungă tot mai multe specii de păsări înspre locuri îndepărtate de aglomerările urbane, unde mai pot găsi vegetaţie şi linişte.

 

 

Expoziţia comemorează „cântecele uitate” ale 50 de specii de păsări care au populat regiunea Sydney înainte de colonizarea zonei. Lucrarea este opera artistului Michael Hill şi face parte dintr-un proiect început în anul 2009, intitulat By George! Hidden Networks; proiectul respectiv îşi propunea să atragă atenţia asupra reţelei de benzi de circulaţie neutilizate, la capacitatea lor reală, de către trafic şi pietoni. Ulterior, din acel proiect s-a născut ideea de a agăţa colivii deasupra unei alei, o instalaţie artistică ce a devenit permanentă şi poate fi văzută de turişti oricând ajung în Sydney.

 

 

 

Expoziţia este compusă din 120 de colivii care atârnă deasupra străzii (Angel Place), ca un permanent mod de a ne reaminti de incapacitatea noastră de a coabita cu natura. În timpul zilei, expoziţia este însoţită de cântecele păsărilor diurne care au părăsit zona (înregistrate şi difuzate în spaţiul expoziţiei). Noaptea, sunetul se schimbă cu chemările specifice speciilor de noapte (cum ar fi diverse bufniţe). Materialul filmat de mai jos vă poate oferi o idee despre cum este să experimentezi pe viu această expoziţie.

 

 

Sursa şi foto: TreeHugger


Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger