VIDEO Un experiment social ne arată cum reacţionăm la violenţa domestică

1

O organizaţie suedeză a realizat un filmuleţ cu un experiment social în care femeile sunt abuzate fizic şi verbal în lift, intervenind o singură persoană dintre toţi  cei 53 martorii la scenele de violenţă domestică, aflăm de pe The Guardian. Clipul a fost postat de organizaţia STHLM Panda, care se autodescrie ca “făcând experimente sociale, glumind cu oamenii şi documentând societatea în care trăim”.

 

 

Dacă iniţiativele lor sunt de obicei amuzante, cea de acum este serioasă. Membrii organizaţiei au instalat o cameră de filmat într-un lift şi au jucat rolurile de iubit abuziv şi iubită victimă. În filmare, actorii de sex masculin le înjură pe femei şi le agresează fizic de faţă cu oameni obişnuiţi. Unul dintre ei strigă: “Nu eşti bună de nimic, sper să înţelegi asta! Nu eşti bună de nimic!” Majoritatea pasagerilor din lift au ignorat abuzurile, o singură femeie din public spunând: “Sunt şi eu aici. Vă rog lăsaţi-mă să cobor mai întâi” şi alta, singura din totalul de 53 de martori, intervenind pe bune: “O să chem poliţia dacă o mai atingi”.

 

 

“Am făcut acest clip video pentru a testa violenţa domestică şi violenţa în relaţiile apropiate şi pentru a vedea dacă oamenii reacţionează când ar trebui s-o facă”, spune Konrad Ydhage, unul dintre bărbaţii care i-au jucat pe partenerii abuzivi. “Ne aşteptam ca în jur de 50% dintre oameni să intervină. Eram pregătit să fiu lovit de bărbaţii mai masivi decât mine care intrau în lift. Însă, din păcate, i-au întors spatele fetei”.

 

Puteţi accesa şi:

VIDEO Experiment: Ce facem când suntem martorii unei agresiuni?

VIDEO Experiment: V-aţi opri din drum pentru a ajuta o femeie agresată?

Eşecul României faţă de femeile sale abuzate

“Când vrei să te sinucizi, ar fi frumos să ai cu cine să vorbeşti.” Violenţa domestică în clasa de mijloc a României

De la palmă, la lege. Cum le protejează statul român pe femei în faţa bărbaţilor bătăuşi

Femeia de lângă noi, victima violenţei domestice


Un comentariu

  1. Am vazut si alte filmulete postate despre VIOLENTA FIZICA . Eu unul va multumesc , faceti un lucru bun dar , o buna parte dintre noi ( romani ) nu intelegem cele date , nu prea vorbim si-n in alte graiuri sau intelegem mai putin . Intrebare :- Dece nu se posteaza si traducerea filmuletului in Limba romana ? . Doresc sa recunoasteti ca acest lucru este necesar si ar fi si mai bine daca s-ar face . Doresc sa nu credeti in idea ca toti copii au Smartfonuri si nu le mai trebuie abecedare ( si reciproca : – toti romanii vorbesc in limbi straine ) , asa cum s-a vehiculat nu de mult timp de cei votati si pusi in functii politice , la deschiderea acestui an scolar . Va multumesc , va rog , dati-mi un raspuns .

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger