VIDEO Experiment social: cum ne păcălesc hainele

3

Un bărbat fără adăpost pe nume Sandy a fost de acord ia parte într-un experiment realizat de câţiva video-bloggeri, pe canalul YouTube. Ideea acestora a fost să filmeze bărbatul cerând bani pentru o cafea sau ceva de mâncare, îmbrăcat în ţinuta lui zilnică şi, respectiv, îmbrăcat în haine care să îl facă să pară un om de afaceri sau angajat cu un serviciu stabil.

 

 

Acelaşi bărbat, alte haine, alţi trecători. Atitudinea oamenilor spune totul, în doar câteva minute de film. Este o lecţie care ne arată, încă o dată, că aparenţele ne influenţează şi că “haina face omul”, în percepţia noastră.

 

 

Sursa: UpWorthy

 

Puteţi viziona şi:

VIDEO Cei care au mai puţin dăruiesc mai mult

VIDEO Un experiment social despre importanţa aparenţelor

Experiment social: oameni deghizaţi în persoane fără adăpost, ignoraţi de cei dragi

VIDEO Experiment: Ce facem când suntem martorii unei agresiuni?

VIDEO Cum reacţionează oamenii când o femeie agresează un bărbat în public


3 comentarii

  1. ce imi scapa mie este de ce in prima parte fetele trecatorilor nu sunt blurate cum este cazul celor din a doua parte. doar imi creeaza impresia ca sunt de fapt situatii regizate.

  2. mitu, cred ca in a doua parte se pune problema “publicitatii” negative. Oamenii aia nu vor sa-l ajute pe Sandy, fapt ce ii pune intr-o lumina nu chiar buna, de aceea realizatorul video-ului ii protejeaza. In prima parte e total invers.

Leave A Reply

Advertisment ad adsense adlogger